Trump perui Twitterissä New York Timesin haastattelun – tuittuilun jälkeen tapaaminen järjestyi

Yhdysvaltojen tuleva presidentti Donald Trump perui tiistaina äkillisesti tapaamisensa New York Times -lehden kanssa. Tiistaiaamuna Trump tviittasi peruneensa haastattelun, koska sen ehdot muuttuivat viime hetkellä.

Yhdysvaltain presidentiksi nouseva Donald Trump on arvostellut mediaa voimakkaasti.

22.11.2016 21:08

Lehti taas vastasi syytöksiin sanoen Donald Trumpin yrittäneen muuttaa tapaamisen ehtoja maanantaina. Lehden mukaan Trump olisi halunnut muuttaa tapaamisen epäviralliseksi ja perua haastatteluosuuden. Lehti ei suostunut Trumpin ehtoihin. New York Timesin mukaan he kuulivat tapaamisen peruuntumisesta Trumpin tviitin kautta.

Myöhemmin tiistaina Trump ilmoitti, että tapaaminen lehden kanssa järjestetään sittenkin. New York Times vahvisti tiedon uudesta tapaamisesta ja nauhoitetun haastattelun tekemisestä.

Trump on ottanut aiemminkin yhteen New York Timesin kanssa. Trump muun muassa uhkasi vaalikampanjansa aikana vetää lehden oikeuteen sen jälkeen, kun lehti julkaisi Trumpia kopeloinnista syyttävien naisten kertomuksia. Trumpin kampanja vaati lehteä poistamaan juttunsa ja pyytämään anteeksi, mistä lehti kieltäytyi.

Trump haukkui mediaa tapaamisessa

New York Times ei ole ainoa media, jonka kanssa Trumpilla on ollut erimielisyyksiä. Trump sanoi vaalikampanjansa aikana, että häntä vastaan on solmittu kansainvälinen salaliitto, johon ovat osallisina sekä poliitikot että media.

Trump tapasi maanantaina median edustajia epävirallisessa tapaamisessa Trump Towerissa. Median edustajat olettivat, että tapaamisessa puhutaan muun muassa tulevaisuuden haastattelumahdollisuuksista.

Paikalla olleet tahot kertoivat The New Yorkerille tapaamisesta muodostuneen ”hämmästyttävä aaria täynnä kaunaa ja haukkuja mediaa kohtaan”. Osallistujien mukaan Trumpin käytös oli täysin sopimatonta ja törkeää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?