Karmea kuolema Yellowstonessa: Mies liukeni pudottuaan 100-asteiseen happolähteeseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Karmea kuolema Yellowstonessa: Mies liukeni pudottuaan 100-asteiseen happolähteeseen

Nuori mies kuoli viime kesänä Yellowstonen kansallispuistossa Yhdysvalloissa karmealla tavalla. Jäljelle jäi vain miehen lompakko ja sandaalit.

Yellowstonen kansallispuistossa tapahtui kamala onnettomuus.­

17.11.2016 20:22

Hiljattain julki tullut onnettomuustutkintaraportti paljastaa tapahtumien epäonnisen kulun. 23-vuotias Colin Nathaniel Scott oli siskonsa Sable Scottin kanssa retkellä Yellowstonen kansallispuistossa, kun kaksikko erkani merkityltä kävelyreitiltä ja alkoi kiivetä ylös rinnettä kohti Porkchopin kuumaa lähdettä.

Sisko kuvasi nousun ja veljensä kohtalokkaan onnettomuuden kännykällään.

Onnettomuusraportin mukaan veli kurkotti alas kokeillakseen veden lämpötilaa, kun hän liukastui ja putosi kuumaan happolähteeseen. Paikalle hälytetyt pelastustyöntekijät löysivät altaasta uhrin ruumiin, lompakon ja varvastossut. Ilmeisesti pelastusoperaatio jäi kuitenkin kesken ukkosmyrskyn vuoksi.

Seuraavana päivänä miehestä ei löytynyt enää jälkeäkään.

– Liukeneminen tapahtui hyvin nopeasti, apulaispuistonvartija Lorant Veress kertoo paikalliselle Kulr-8-uutissivustolle.

Apulaispuistonvartijan mukaan sisarukset näyttivät liikkuneen tarkoituksella paikkaan, josta he pääsisivät pulahtamaan lähteeseen. Kyseessä on erittäin vaarallinen alue, kiehuvan kuuma happolähde.

– Paikka on suljettu ihmisten turvallisuuden ja uhanalaisten luonnon vuoksi. Mutta ennen kaikkea ihmisten turvallisuuden vuoksi, koska se on hyvin anteeksiantamaton ympäristö, Veress sanoo.

Sisko ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?