Maailman surullisin jääkarhu pääsi pois kauppakeskuksesta: ”Vihdoinkin se näkee taivaan”

Kiinan Guanghzoussa sijaitsevassa ostoskeskuksessa viruvan jääkarhun kohtalo on särkenyt sydämiä ympäri maailmaa. Nyt vihdoinkin siihen tuli muutos.

14.11.2016 10:42

Ostoskeskuksen akvaariossa asuva Pizza-niminen jääkarhu nousi kurjien elinolosuhteidensa vuoksi tänä vuonna otsikoihin useita kertoja. Pizzaa alettiin kutsua maailman surullisimmaksi jääkarhuksi, kun video lannistuneena ja surkean näköisenä maassa makaavasta karhusta levisi.

Yli miljoona ihmistä allekirjoitti vetoomuksen, jossa vaadittiin kolmevuotiaan jääkarhun sijoittamista parempaan paikkaan. Siitäkään huolimatta kauppakeskuksen omistajat eivät halunneet luopua Pizzasta.

Vihdoinkin surullisen ja ahdistuneen jääkarhun tilanteeseen tuli muutos, sillä Mirror-lehti kertoo, että Pizza palautettiin viikonloppuna Pohjois-Kiinassa sijaitsevaan meripuistoon, jossa se oli syntynyt. Se pääsi takaisin vanhempiensa luo.

Ostoskeskuksen omistajat sanovat siirron olevan vain tilapäinen ja aikovansa parantaa Pizzan elinolosuhteita. Lisätietoja ei ole annettu.

Eläimiä suojelevan Humane Society International (HSI) asiantuntija Peter Li kuvailee pakahtuvansa ilosta jääkarhun puolesta.

– Vihdoinkin se voi tuntea auringon turkillaan, haistaa tuoretta ilmaa ja nähdä taivaan vanhempiensa seurassa.

Li vakuuttaa, että he työskentelevät viimeiseen asti, ettei Pizzaa enää palauteta takaisin kauppakeskukseen.

Yllä oleva video on kuvattu Pizzan surkeasta elämästä ostoskeskuksen ahtaassa akvaariossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?