Trumpin ensimmäinen haastattelu valinnan jälkeen: Aikoo kieltäytyä presidentin palkasta – ”otan vastaan dollarin vuodessa”

Donald Trump kysyi CBS:n haastattelussa toimittajalta, tietääkö tämä, kuinka paljon Yhdysvaltain presidentille maksetaan palkkaa.

Donald Trump ei halua palkkaa vastineeksi työstään presidenttinä.

14.11.2016 4:51

Yhdysvaltain presidentiksi tiistaina valittu Donald Trump kertoi viime vuoden syyskuussa New Hampshiressa pidetyssä tapahtumassa, että ensimmäinen asia, jonka hän aikoo tehdä mahdollisen valintansa jälkeen, on presidentin palkasta kieltäytyminen.

Asia nostettiin esille Trumpin ensimmäisessä valintansa jälkeen antamassa haastattelussa, joka esitettiin CBS-kanavan 60 Minutes -ohjelmassa maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa.

Donald Trump CBS-kanavan 60 Minutes -ohjelman haastattelussa. Kyseessä on hänen ensimmäinen haastattelunsa vaalivoiton jälkeen.

– Aiotko ottaa vastaan presidentin palkan? haastattelun tehnyt toimittaja Lesley Stahl kysyi Trumpilta.

– No, en ole koskaan kommentoinut tätä, mutta vastaus on ei. Luulen, että lakia noudattaakseni minun on hyväksyttävä yhden dollarin palkka, joten otan vastaan dollarin vuodessa. Mutta se on... en edes tiedä, paljonko se on. Tiedätkö sinä, paljonko presidentin palkka on? Trump kysyi Stahlilta.

– Tulet luopumaan 400 000 dollarista, Stahl vastasi.

– Ei, en tule ottamaan vastaan palkkaa. En ota sitä, Trump vahvisti uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?