Söpöä mutta limaista – ”Mutanttikotilo” Jeremy sai mahdollisuuden rakkauteen kansainvälisen etsinnän jälkeen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Söpöä mutta limaista – ”Mutanttikotilo” Jeremy sai mahdollisuuden rakkauteen kansainvälisen etsinnän jälkeen

Jeremy-kotilon kuori kiertää poikkeavaan suuntaan. Geenillä on mahdollisesti yhteys ihmisgeeniin, jonka vuoksi sydän on ”väärällä” puolella rintaa eli oikealla.

13.11.2016 12:33

Sinkkuihmisten on helppo etsiskellä itselleen kumppania esimerkiksi läpsyttelemällä deittisovellus Tinderiä. Mutanttinilviäisillä se voi olla hankalampaa.

Muun muassa Daily Mail on kertonut todellisesta kotiloilosta. Poikkeukselliselle ja yksinäiselle mutanttikotilo Jeremylle löytyi kansainvälisten etsintöjen jälkeen kaksi sopivaa kumppanikandidaattia. Toinen löytyi Britannian Ipswichistä ja toinen Espanjan Mallorcalta.

Nottinghamin yliopiston evoluutio- ja geenitutkija Angus Davison poimi Jeremyn talteen lontoolaisesta kompostista, sillä kotilon kuori kiersi vasemmalle. Tavallisesti kotiloiden kuori kiertää oikealle.

Jeremy on siis periaatteessa peilikuva tavallisista kotiloista. NPR kertoo, että koska kuori kiertää väärään suuntaan, myös Jeremyn sukuelimet sijaitsevat eri puolella päätä. Siksi se ei pysty lisääntymään tavallisten etanoiden kanssa. Tieteilijät käynnistivät etsinnät lokakuussa siksi, että he halusivat säilyttää Jeremyn erikoisen geeniperimän.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

”Vasurietanalle” etsittiin kumppania muun muassa hashtagilla #snaillove, eli etanarakkaus. Davison sanoo, ettei heillä ollut mitään käsitystä siitä, millä todennäköisyydellä kampanja onnistuisi.

– Emme todella tienneet, kuinka paljon toivoa tai onnistumisen mahdollisuuksia olisi. Mutta se toimi. Löysimmekin kaksi, Davison sanoo NPR:lle.

Erittäin harvinainen ilmiö

Daily Mail kertoo, että Nottinghamin yliopiston tiedeihmisten mukaan poikkeuksellisen kuorimuodon aiheuttavalla geenillä voi olla yhteys harvinaiseen ihmisillä esiintyvään dextrocardia-ilmiöön. Se tarkoittaa sitä, että sydän on ”väärällä” puolella rintaa, eli oikealla puolella.

Ilmiön arvioidaan koskettavan vain yhtä ihmistä kymmenestätuhannesta. Tavallisesti sydän on ihmisillä vasemmalla puolella rintaa. Davis kertoo NPR:lle, että kotiloilla ilmiö voi koskea yhtä sadastatuhannesta tai jopa yhtä miljoonasta.

Jeremy on jo ollut treffeillä Ipswichin kotilon Leftyn kanssa. Leftyn omistaja Jade Sanchez Melton sanoo Daily Mailille odottavansa innoissaan tuloksia siitä, kiertääkö myös hänen lemmikkietanansa ja Jeremyn jälkeläisten kuori väärään suuntaan.

Exclusive: Jeremy and Lefty showing their #snaillove. Flirting last night, prior to @BBCR4Today. No traumatic insemination - yet pic.twitter.com/UCnufIi1MI— Angus Davison (@angus_davison) November 8, 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

NPR:n mukaan kotilot ovat viettäneet ”kuherruskuukautta” muun muassa pureskelemalla toisiaan hellästi, mutta Davisonin mukaan ne eivät ole vielä paritelleet. Jos kotiloiden kemiat eivät kohtaa, Jeremy saattaa tavata mallorcalaisen kilpakosijan, jonka kotilofarmari löysi tilaltaan. Davisonin mukaan treffejä harkitaan, vaikka Lefty ja Jeremy onnistuisivatkin saamaan jälkeläisiä.

Vaikka Jeremyn seksielämä on saanut runsaasti kansainvälistä huomiota, se ei ole saanut nimeään seksielämällään kansainvälistä huomiota saaneen aikuisviihdenäyttelijän Ron Jeremyn mukaan. Nimensä kotilo on saanut Jeremy Corbynin mukaan. Corbyn on Britannian Työväenpuolueen johtaja.

Nimen ei pidä hämätä. Vaikka Jeremy on miehinen nimi, kotilot ovat hermafrodiitteja, eli kaksineuvoisia eläimiä. Ne tuottavat sekä naarat- että koiraspuolisia sukusoluja ja pystyvät periaatteessa lisääntymään yksinäänkin, mutta pyrkivät sisäsiittoisuuden välttämiseksi ensisijaisesti pariutumaan toisen kotilon kanssa. Parittelevat kotilot saavat molemmat omia jälkeläisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?