Yrittäjä, malli ja kolmen lapsen äiti – Trumpin Ivanka-tytär, 35, haluaa USA:n äideille radikaalin muutoksen

Donald Trumpin lempilapsena pidetyllä Ivanka Trumpilla voi olla yllättävän iso vaikutus isänsä presidenttikauteen.

12.11.2016 11:28

Donald Trumpin 35-vuotiaalla Ivanka-tyttärellä on ollut merkittävä osa isänsä presidentinvaalikampanjassa. Naisvihamielisistä kommenteista tunnetuksi tullut Trump menestyi paremmin naisäänestäjien keskuudessa kuin oli odotettu.

Mallina ja yrittäjänä työskentelevä kolmen lapsen äiti Ivanka Trump on puhunut naisten asioiden puolesta koko isänsä räävittömän vaalikampanjan ajan. Trumpin lapsesta asti sormensa ympärille kietonut Ivanka saattoi jopa auttaa Trumpin valinnassa presidentiksi, kirjoittaa Slate-lehti.

Donald Trump poseeraa lastensa ja työkavereidensa Donald Trump jr:n ja Ivanka Trumpin kanssa kokoushuoneessaan.

Politico kuvaa laajassa artikelissaan Donald Trumpin läheistä suhdetta vanhimpaan tyttäreensä. Kun Ivankan vanhemmat Donald ja Ivana erosivat vuonna 1990, Ivanka oli 8-vuotias ja miljardööri-isän ero näkyi lehtien etusivuilla. Hänen nuorempi veljensä pelkäsi, että heidän äitinsä hylkäisi heidät lopullisesti ja vanhempi veli raivosi elostelevaa isäänsä vastaan. Kun Ivankaa kiusattiin koulussa, hän itki ja kysyi äidiltään: ”täytyykö minun olla enää Ivanka Trump?”. Lopulta pikkutytöstä tuli kuitenkin eräänlainen rauhantekijä vanhempiensa välille. Kun Ivanka kasvoi, hän piti isäänsä jatkuvasti yhteyttä ja soitteli tämän työpaikalle. Donald Trump laittoi tyttärensä puhelun kaiuttimeen ja kertoi tämän olevan ”kaikkein kaunein ja fiksuin”.

– Ainoa puhelu, johon Donald aina vastasi, oli Ivankan soitto, Trumpin lähipiiristä kuvailtiin Politicolle.

Ivanka Trump äitinsä Ivanan kanssa Bal de la Rose -hyväntekeväisyystapahtumassa Monacossa vuonna 2001.

Julkisuudessa Ivanka on puhunut työssäkäyvien äitien toimeentulon puolesta ja ottanut kantaa siihen, että äitiys tarkoittaa naisille Yhdysvalloissa merkittävää tulojenmenetystä. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa palkallisia äitiyslomia ei käytännössä ole lainkaan. Yli 50 hengen yrityksissä nainen saa 12 viikon palkattoman äitiysloman, edellyttäen, että on työskennellyt yrityksessä vähintään vuoden. Trumpin ajama lastenhoitouudistus takaisi äideille kuuden viikon palkallisen äitiysloman.

– Uudistuksella on valtava merkitys, koska se antaa äidille mahdollisuuden toipua synnytyksestä. Se on aivan olennaista äidin terveyden kannalta. Se on myös ratkaisevaa äidin ja lapsen välisen siteen kannalta, Ivanka Trump perusteli Cosmopolitanin haastattelussa.

 Uudistuksella on valtava merkitys, koska se antaa äidille mahdollisuuden toipua synnytyksestä. Se on aivan olennaista äidin terveyden kannalta. Se on myös ratkaisevaa äidin ja lapsen välisen siteen kannalta.

Donald Trump vaalikampanjansa aikana lastensa Ericin ja Ivankan sekä tämän aviomiehen Jared Kushnerin kanssa.

Ivanka Trumpin lausuntoja on myös kritisoitu ankarasti. Elokuussa hän jakoi verkkosivuillaan artikkelin, jossa annettiin ohjeita, kuinka selvitä taloudellisesti palkattomana harjoittelijana. 150 miljoonan dollarin omaisuuden kerännyt Trump joutui myrskynsilmään, kun ilmeni, että artikkelin on kirjoittanut hänelle palkatta työskentelevä harjoittelija Quincy Bulin.

Ivanka Trumpin ja Jared Kushnerin häitä juhlittiin vuonna 2009. Sitä ennen Ivanka kääntyi miehensä uskontoon.

Mallina ja yrittäjänä menestynyt kolmen lapsen äiti vetoaa naisiin pelkästään omalla persoonallaan: aina viimeisen päälle tyylikkäästi pukeutuvana naisena, joka on vaivatta pystynyt yhdistämään uran ja perheen. Ivanka on naimisissa ortodoksijuutalaisessa perheessä kasvaneen bisnesmiehen Jared Kushnerin, 35, kanssa. Myös Ivanka on kääntynyt juutalaiseksi. Pariskunnalla on kolme lasta: 5-vuotias Arabella, 3-vuotias Joseph ja 8-kuukautinen Theodore. Kushner on luonut omaisuutensa kiinteistösijoituksilla. Myös Kushner on ollut aktiivisena taustavaikuttajana Trumpin presidentinvaalikampanjassa.

Ivankan on sanottu olevan ainoita ihmisiä, jotka pystyvät vaikuttamaan Trumpin mielipiteisiin. Hän esiintyi isänsä rinnalla The Apprentice (Diili) -ohjelmassa ja hänen uskotaan olevan myös Trumpin bisnesimperiumin ykkösperillinen. Voi olla, että tyttären ajatukset saavat tilaa myös isänsä presidenttikauden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?