Mielenosoituksia yhä Trumpia vastaan – tuhannet protestoivat presidentinvaalien lopputulosta

Yhdysvalloissa syntyi mielenosoituksia tulevaa presidenttiä Donald Trumpia vastaan myös eilen. Protestit näyttäisivät keskittyneen pääosin länsi- ja itärannikolle.

11.11.2016 3:36 | Päivitetty 11.11.2016 9:56

Kaliforniassa San Franciscossa arviolta tuhat opiskelijaa marssi liike-elämälle keskeisissä kortteleissa kaupungintalolle. Los Angelesissa puolestaan sadat osoittivat mieltä Trumpia vastaan UCLA-yliopiston kampuksella.

Trumpin valinta presidentiksi sai ihmiset lähtemään kaduille. Kuva San Franciscossa järjestetystä mielenosoituksesta.

Itärannikolla suuri joukko ihmisiä marssi Philadelphian keskustassa protestina vaalivoittajalle, kertoi NBC. Poliisilähteiden mukana siellä oli liikkeellä noin tuhat ihmistä.

New Yorkissa mieltä Trumpia vastaan osoitti arviolta 200.

Mielenilmaukset sujuivat Yhdysvalloissa eilen melko rauhallisesti. Protestimarsseja on suunnitteilla USA:ssa myös viikonlopuksi.

Länsirannikolla jyrkimmät mielenosoittajat ovat nostaneet esiin ajatuksen Kalifornian itsenäistymisestä. Kaliforniassa Trump hävisi demokraattien ehdokkaalle Hillary Clintonille presidentinvaaleissa noin 2,5 miljoonalla äänellä. Clinton keräsi niin ikään isomman koko maan äänimäärän kuin Trump, mutta osavaltioiden valitsijamiehistä Trump sai selvän enemmistön.

Alla olevalla videolla kuvaa Kalifornian mielenosoituksista.

Alla olevalla videolla kerrotaan, miten Yhdysvaltain presidentinvaalit etenivät. Video on tekstitetty suomeksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?