Trump avasi suunnitelmiaan: Nämä kolme asiaa ovat heti ensimmäisinä työlistalla

Presidentiksi valittu Donald Trump on valottanut painopistealueitaan.

10.11.2016 23:14 | Päivitetty 11.11.2016 7:54

Donald Trump on valottanut kolmea tärkeintä painopistealuettaan, kun hän aloittaa presidenttinä tammikuussa. Asiasta uutisoi muun muassa Politico.

Trumpin mielestä tärkeimmät asiat ovat rajaturvallisuus, talous ja terveydenhuolto.

Näin hän kertoi torstaina sen jälkeen, kun hän oli vieraillut kongressissa ja tavannut republikaanijohtajia. Vierailun aikana Trump tapasi edustajainhuoneen puhemiehen republikaanien Paul Ryanin ja sekä senaatin republikaanijohtajan Mitch McConnellin.

– Meillä oli hyvin seikkaperäinen tapaaminen, Trump sanoi tapaamisestaan Ryanin kanssa.

Trumpin kampanjan tärkeimpinä osa-alueina oli kumota nykyisen presidentin Barack Obaman terveydenhuoltouudistus sekä muurin rakentaminen USA:n ja Meksikon välille. Erityisesti vähävaraisia hyödyttävä uudistus takasi sairausvakuutuksen yli 30 miljoonalle yhdysvaltalaiselle.

– Meillä on paljon tehtävää, Trump sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Teemme aivan mahtavia asioita amerikkalaisille, Trump tähdensi.

– Tarkastelemme erityisen voimakkaasti maahanmuuttoa, rajoja ja mikä tärkeintä tarkastelemme terveydenhuoltoa ja luomme työpaikkoja. Huipputyöpaikkoja, Trump sanoi.

Trump ei ottanut Politicon mukaan kuitenkaan siihen kantaa, pitäisikö muslimeilta kieltää pääsy Yhdysvaltoihin, kuten hän on aiemmin linjannut.

Trump tapasi aiemmin torstaina myös istuvan presidentin Obaman.

– Tämän tapaamisen piti kestää 10–15 minuuttia, mutta se kesti melkein puolitoista tuntia. Minun puolestani se olisi voinut jatkua paljon kauemminkin, Trump sanoi.

Trump sanoi odottavansa innolla saavansa Obamalta neuvoja, kun hän valmistautuu ottamaan vastaan presidentin viran tammikuussa.

Video: Mitä Trumpin presidenttiys merkitsee Suomelle

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?