Valtavia Trumpin vastaisia mielenosoituksia useissa kaupungeissa Yhdysvalloissa – ”Ei KKK:lle” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valtavia Trumpin vastaisia mielenosoituksia useissa kaupungeissa Yhdysvalloissa – ”Ei KKK:lle”

Pettymys Yhdysvaltain presidentinvaalien tulokseen on purkautunut keskiviikkoiltana eri puolilla maata.

10.11.2016 4:48

Manhattanilla New Yorkissa tuhansia ihmisiä on kerääntynyt Donald Trumpin rakennuttaman, 58-kerroksisen Trump Towerin lähistölle osoittamaan mieltään Yhdysvaltain presidentinvaalin tuloksesta. Pilvenpiirtäjän kattohuoneisto toimii Trumpin asuntona.

New Yorkin lisäksi illan aikana on osoitettu mieltä myös monissa muissa yhdysvaltalaiskaupungeissa.

Chicagossa on ollut liikkeellä lähes 2 000 ihmistä, jotka ovat osoittaneet mieltään Trump International -hotellin edessä.

Mielenosoittajat ovat huutaneet iskulauseita, kuten Ei Trumpille (No Trump), Ei rasistiselle Yhdysvalloille (No racist USA) sekä Ei KKK:lle (NO KKK), millä on viitattu valkoista ylivaltaa korostavaan, pahamaineiseen amerikkalaiseen Ku Klux Klaniin.

Mielenosoittajien käyttämissä kylteissä vastustetaan sekä Yhdysvaltain seuraavaa presidenttiä, Donald Trumpia, että aatteita, joita hänen katsotaan ajavan.­

Chicagon mielenosoitukseen on osallistunut lähes 2 000 ihmistä.­

Chicagon poliisivoimat ovat sulkeneet teitä Trump International -hotellin lähistöllä ja estäneet mielenosoittajien kulkua alueella.

Toistaiseksi tiedossa ei ole, että mielenilmaisu olisi kärjistynyt väkivaltaiseksi.

– Olen kauhuissani siitä, mitä tälle maalle on tapahtumassa, uutistoimisto Reuters kertoo yhden mielenosoittajista perustelleen osallistumistaan Chicagossa järjestettyyn mielenilmaisuun.

– Olen erityisen huolissani valkoisen nationalismin noususta ja tämä on tapani osoittaa tukeani sen vastustamiselle, hän jatkaa.

Mielenosoittajia pyrkimässä kohti Trump Toweria New Yorkissa.­

Uutistoimisto Reutersin mukaan satoja ihmisiä on jalkautunut kaduille myös Philadelphiassa, Bostonissa, Seattlessa sekä Portlandissa (Oregon).

Mielenosoittajat marssivat kaduille myös Philadelphiassa.­

Mielenosoittaja kantaa Not My President -kylttiä Philadelphiassa.­

Lisäksi San Franciscoon, Los Angelesiin ja Oaklandiin Kaliforniassa on kaavailtu suuria mielenosoituksia.

Donald Trumpin kampanjatoimisto ei ole toistaiseksi kommentoinut eri puolilla Yhdysvaltoja nähtyjä tai käynnissä olevia mielenosoituksia.

Mielenosoittajia Philadelphiassa.­

Monien mielenosoittajien sanoma liittyy valkoisen ylivallan vastustamiseen.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?