Ulkomaat

Asiantuntija tiivistää Trumpin menestyksen: ”Tämä oli valkoinen isku”

Julkaistu:

USA:n vaalit
CNN:n asiantuntija Van Jones tyrmistyi USA:n presidentinvaalin tilanteesta.

CNN-KANAVAN poliittisen asiantuntijan Van Jonesin mukaan republikaanien Donald Trumpin vaalimenestyksessä on osittain kyse Yhdysvaltain valkoisen väestön vastaiskusta.

Samasta puhui ISTV:n ja HSTV:n vaalistudiossa keskiviikkoaamuna haastateltu Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak. Salonius-Pasternakin mukaan ennustuksissa ei osattu ottaa huomioon vähemmän koulutettujen valkoisten aktivoitumista Trumpin taakse. Jones hyökkäsi voimalla tätä ryhmää vastaan.

– Olemme puhuneet tulonjaosta, aluejaoista ja monista muista asioista, mutta me emme ole puhuneet rodun vaikutuksista vaaleihin. Tämä oli valkoinen isku. Valkoinen isku muuttuvaa maata kohtaan. Osin tämä oli myös valkoinen isku mustaa presidenttiä vastaan. Se on erityisen kivuliasta, Jones avautui.Jos video ei näy, katso se tästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy


ERITYISESTI vähemmistöt, siirtolaiset ja muslimit ovat olleet Trumpin kritiikin kohteena pitkän vaalikampanjan aikana.

– Muslimiystäväni lähettävät minulle viestejä ja kysyvät, että pitäisikö minun lähteä maasta. Maahanmuuttajaperheet ovat kauhuissaan. Tämä oli kapina eliittiä vastaan, täydellinen poliittinen uudelleenjärjestely.

– Minulla on ystäviä, jotka nukuttavat juuri nyt lapsiaan ja pelkäävät aamunkoittoa. He pelkäävät, miten selittävät tämän päivän tapahtumat lapsilleen.

Jones painotti myös, että Trumpilla on nyt vastuu kertoa kansakunnalle, että hän edustaa myös kaikkia niitä ihmisryhmiä, joita on kampanjansa aikana solvannut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Maassa on nyt paljon ihmisiä, jotka eivät koe, että heitä edustetaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt