Trump matkustaa viimeisenä kampanjapäivänä äänien perässä yli 3200 kilometriä – ”Trump-jytky toteutuu, jos...”

rac

Julkaistu:

USA:n vaalit 2016
Donald Trump kalastelee viimeisenä kampanjapäivänä ääniä viidessä osavaltiossa. 70-vuotias presidenttiehdokas viettää näin ollen päivän aikana lentokoneessa vähintään 4,5 tuntia.
Republikaanien ehdokkaalla Donald Trumpilla on edessään tiukka matka- ja kampanjapäivä maanantaina. Sunnuntai-iltana viimeinen esiintyminen oli Virginian osavaltiossa, ja maanantaina päivä alkoi Trumpin kotisivuilla olevan aikataulun mukaan Floridan Sarasotasta kello 11 paikallista aikaa.

Sarasotasta Pohjois-Carolinan Raleighiin on linnuntietä noin 1 000 kilometriä. Jos oletetaan, että matkustajakoneiden lentonopeus on normaalisti noin 500–800 km/h, taittuu matka Trumpin yksityiskoneella nopeimmillaan noin tunnissa ja vartissa.

Raleighissa Trump puhuu aikataulunsa mukaan kello 15 ja jo kahden ja puolen tunnin kuluttua siitä miljardöörin on määrä esiintyä Pennsylvanian Scrantonissa. Matkaa kaupunkien välillä on noin 680 kilometriä. Jos oletetaan taas Trumpin koneen pyyhältävän noin 800 kilometrin tuntivauhtia, taittuu matka hieman alle tunnissa.


Pennsylvaniasta Trumpin matka jatkuu New Hampshiren Manchesteriin, missä hänen pitäisi olla lavalla kello 20. Välimatkaa on liki 400 kilometriä, joten 800 kilometrin tuntivauhdilla lento kestää reippaat puoli tuntia.

Kiinteistömogulin viimeinen esiintyminen on Michiganissa. Hänen on määrä puhua yleisölle Grand Rapidsissa kello 23. Manchesterista Grand Rapidsiin matkaa noin 1 160 kilometriä, joten lentoaika lähentelee todennäköisesti suunnilleen 1,5 tuntia.

Jos oletetaan, että Trump on siirtynyt Virginiasta Sarasotaan jo sunnuntai-iltana, kertyy matkaa vuorokauden aikana reippaat 3 200 kilometriä. Nopeimmillaan hän siis viettää pelkästään lentokoneessa istuessaan suunnilleen 4,5 tuntia, mutta nousuihin ja laskuihin kuluva aika huomioiden vielä todennäköisesti pidempään.

Vastaehdokas Hillary Clinton kampanjoi maanantain aikana Trumpin tapaan Grand Rapidsissa ja Raleighissa. Demokraattiehdokkaan tärkein tapahtuma on kuitenkin ehdottomasti Philadelphiassa, missä lavalle nousevat Hillary Clintonin lisäksi myös Barack ja Michelle Obama sekä Bill ja Chelsea Clinton.


Tilanne ehdokkaiden välillä on edelleen kutkuttavan jännittävä, sillä RealClearPoliticsin mukaan Clintonin etumatka on vain kaksi prosenttia.

Yllä olevalla videolla Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola kertoo, mitä vaaliuurnilla pitäisi tiistaina tapahtua, jotta Trumpin jytky olisi mahdollinen.

Aaltolan mukaan Trumpin voitto vaatisi ainakin tavallisesti harvemmin äänestävien valkoisten, vihaisten miesten ääniä sekä voittoja vaa’ankieliosavaltioissa, kuten Floridassa ja Michiganissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt