Torstaina evakuoitu Tallinkin terminaali on taas käytössä – ihmisten saamat oireet yhä mysteeri - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Torstaina evakuoitu Tallinkin terminaali on taas käytössä – ihmisten saamat oireet yhä mysteeri

Tallinkin laivaliikenne Tallinnan D-terminaalista Virosta sujuu tänä aamuna normaalisti.

Tallinkin terminaali evakuoitiin Tallinnassa torstai-iltana.­

4.11.2016 8:52

Terminaalissa aamulla tehty uusi tutkinta ei löytänyt syytä ihmisten eilen saamille oireille, kertoo Viron pelastusviranomainen STT:lle.

Terminaali evakuoitiin noin puoli kymmeneltä eilen illalla, kun useat matkustajat olivat saaneet oireita. Oireet liittyivät kurkun ja silmien ärsytykseen, ja niiden epäiltiin johtuvan mahdollisesti kaasusta. Yksi nainen vietiin sairaalaan, mutta viranomaisen mukaan hänen tilansa on vakaa eikä kovin vakava.

Tallink Siljalta kerrotaan, että viranomaisten aamukuudelta tekemässä tarkastuksessa ei löytynyt mitään huolestuttavaa. Terminaali saatiin sen jälkeen avattua normaalisti.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd sanoo, ettei tapaus ole kirvoittanut runsaasti kyselyjä matkustajilta.

– Laivalla olleet matkustajat on infottu siellä. Muutamia kysymyksiä on tullut sosiaalisen median kautta, mutta eipä oikeastaan muuten. Laivathan ovat kuitenkin liikennöineet, vaikka ne olivat eilen vähän myöhässä.

Illan laivamatkustajat ohjattiin ulos laivasta ja sisään laivaan autokannen kautta. Terminaalin sulkemisen vuoksi Tallinkin Star-alus lähti eilen Helsinkiin vajaat pari tuntia myöhässä ja Superstar saapui Tallinnaan noin kymmenen minuuttia myöhässä.

Tallinkin kaikki alukset liikennöivät Tallinnan D-terminaalista. Helsingin lisäksi laivoja lähtee Tukholmaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?