Trumpia raiskauksesta syyttävä nainen perui tiedotustilaisuuden viime hetkellä

Julkaistu:

USA:n presidentinvaalit
Nimettömänä pysyttelevää naista edustava asianajaja Lisa Bloom kertoi naisen saaneen osakseen uhkauksia.
Republikaanipuolueen presidenttiehdokasta Donald Trumpia raiskauksesta syyttävän, nimettömänä pysytelleen naisen oli määrä astua julkisuuteen keskiviikkoiltana Los Angelesissa. Naista edustava asianajaja Lisa Bloom saapui puolilta öin Suomen aikaa median eteen kertoakseen vain, että nainen on perunut tiedotustilaisuuden. Bloom vetosi naisen saamiin uhkauksiin.

New York Daily News kertoo, että nimeämätön nainen on oikeuden asiakirjojen mukaan väittänyt Trumpin uhkailleen häntä raiskauksen jälkeen. Nainen on jo aiemmin väittänyt, että Trump on uhannut satuttaa häntä tai hänen perhettään, jos hän kertoo tapahtuneesta kenellekään.

Huffington Postin mukaan nainen väittää Trumpin raiskanneen hänet rahoittaja Jeffrey Epsteinin juhlissa vuonna 1994, naisen ollessa 13-vuotias. Epstein sai vuonna 2008 vankeustuomion lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Buzzfeed kertoo, että naisen edellinen asianajajan Cheney Masonin mukaan naisen väitteillä olisi kaksi todistajaa, jotka ovat vahvistaneet tapahtumat.

Huffington Postin ja Buzzfeedin mukaan tapausta käsitellään oikeudessa 16. joulukuuta. Kyseessä on ilmeisesti jo kolmas siviilikanne tapauksen tiimoilta. Daily Beastin mukaan joulukuussa käsiteltävä siviilikanne on kuin suora kopio kanteesta, joka kaatui Kalifornian osavaltiossa toukokuussa muotoseikkoihin.

Trumpin lakimiehet ovat kiistäneet kaikki syytökset useaan otteeseen.

Juttua korjattu kello 1.18: Korjattu Laura Bloom Lisa Bloomiksi.