Anonyymi nainen syyttää Trumpin raiskanneen hänet 13-vuotiaana – aikoo astua julkisuuteen

Julkaistu:

Nainen syyttää Donald Trumpin raiskanneen hänet vuonna 1994 New Yorkissa järjestetyissä juhlissa. Nainen aikoo astua julkisuuteen, kun vaaleihin on aikaa alle viikko.
Naisen asianajaja Lisa Bloom on julkaissut Twitter-tilillään tiedotteen, jonka mukaan toistaiseksi anonyyminä pysytellyt nainen pitää lehdistötilaisuuden keskiyöllä Suomen aikaa Kalifornian osavaltiossa.

Tiedotteessa naista kutsutaan anonyymisti Jane Doe -nimellä (suomennettuna Maija Meikäläinen), ja hän aikoo astua nyt julkisuuteen ensimmäistä kertaa ja rikkoa hiljaisuuden.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Naisen mukaan republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump olisi raiskannut hänet vuonna 1994 New Yorkissa, jolloin nainen on ollut 13-vuotias. Raiskaus olisi tapahtunut pedofiliasta sittemmin tuomitun miehen asunnolla järjestetyissä juhlissa.


MUUN MUASSA Buzzfeedin mukaan naisen edellinen asianajaja Cheney Mason on kertonut, että naisen väitteellä olisi kaksi todistajaa, jotka ovat vahvistaneet tapahtumat.

Juttua on aikaisemmin käsitelty Kaliforniassa, ja sen yhteydessä naisesta on käytetty nimeä Katie Johnson.

Huffington Postin ja Buzzfeedin mukaan tapausta käsitellään oikeudessa 16. joulukuuta. Kyseessä on ilmeisesti jo kolmas siviilikanne tapauksen tiimoilta.

New York Daily News kertoo, että nainen on oikeuden asiakirjojen mukaan väittänyt Trumpin uhkailleen häntä raiskauksen jälkeen. Nainen väittää, että Trump on uhannut satuttaa häntä tai hänen perhettään, jos hän kertoo tapahtuneesta kenellekään.

Trump on asianajajansa välityksellä kiistänyt jyrkästi naisen väitteet.

Lehden mukaan syytteen on saanut myös mies, jonka asunnossa kyseiset juhlat järjestettiin. Myös hän on kiistänyt naisen väitteet.


HUFFINGTON POSTISSA kummastellaan, miksi väitteestä ei ole uutisoitu laajemmin, vaikka se on ollut tiedossa jo pitkään. Lehti ounastelee vähäisen huomion johtuvan juuri siitä, että nainen on pysytellyt tähän saakka anonyyminä.

Useat muutkin naiset ovat syyttäneet republikaanien presidenttiehdokasta seksuaalisesta ahdistelusta lokakuun aikana.

Heidän joukossaan on muun muassa vuonna 1997 Miss Teen USA -kauneuskilpailuun osallistuneita nuoria tyttöjä. Heistä nuorimmat ovat olleet vain 15-vuotiaita, kun Trump on pölähtänyt pukuhuoneeseen, kun naiset ovat olleet vaihtamassa vaatteitaan.

Myös entinen Miss Arizona Tasha Dixon on kertonut, että Trump oli yllättäen tullut pukuhuoneeseen, kun vuoden 2001 Miss USA -kilpailijat olivat olleet hyvin vähissä vaatteista.

Trump on kiistänyt myös muut ahdistelusyytökset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt