Tyttöbändin natsihenkiset esiintymisasut saivat japanilaiset raivon valtaan – ”Mahdotonta hyväksyä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tyttöbändin natsihenkiset esiintymisasut saivat japanilaiset raivon valtaan – ”Mahdotonta hyväksyä”

Suosittu yhtye esiintyi halloween-konsertissaan pukeutuneena univormumaisiin mekkoihin, viittoihin ja koppalakkeihin.

31.10.2016 14:07

Japanin suosituimpiin popyhtyeisiin kuuluva tyttöbändi Keyakizaka46 on herättänyt raivoa sosiaalisessa mediassa esiinnyttyään halloween-konsertissaan natsiunivormuja muistuttavissa asuissa. Japan Timesin mukaan bändi esiintyi Yokohaman stadionilla viikko sitten lauantaina.

Keyakizaka46 causes outrage by dressing in NAZI-style outfits https://t.co/BwHdym8xhg pic.twitter.com/sthUQQCfU7— ARAMA! JAPAN (@aramajapan) 28. lokakuuta 2016

Jos yllä oleva kuva ei näy oikein, voit katsoa sen myös täältä.

15–21-vuotiasta tytöistä ja naisista koostuva ryhmä oli pukeutunut mekkoihin, joiden suunnittelija näyttää saaneen inspiraationsa sotilasunivormuista. Asuihin kuuluivat lisäksi viitat ja koppalakit, joiden etuosiin oli kiinnitetty natsipuolueen kotkasymbolia muistuttavat kokardit.

Yhtyeen asut herättivät sosiaalisessa mediassa huomiota, ja monet julkaisivat niistä kuvia rinnakkain natsiunivormujen kuvien kanssa. Sosiaalisen median käyttäjät kuvailivat bändin asuvalintoja muun muassa ”mahdottomaksi hyväksyä”.

Japanese girl band cause outrage by dressing in NAZI-style outfits https://t.co/ZMAE646ig5 via @MailOnline#Japan Nazi Germany pic.twitter.com/4XyzT2MJZ6— asuka (@asuka_250) 30. lokakuuta 2016

Kuvan voit katsoa myös täältä.

– Vaikka et tietäisi asiasta tai et ylistäisi natseja, se ei silti tarkoita sitä, että voisit tehdä tällaisia asioita. Tämä on anteeksiantamatonta, kun ottaa huomioon sen, miten vaikutusvaltaisia he ovat esiintyjinä, Takashi Sawanoi -niminen Twitter-käyttäjä kommentoi.

Maanantaina Saksan Berliinissä asuva japanilaiskirjailija Ichika Rokuso kommentoi asiaa Twitterissä aloittaen viestinsä sanoilla ”Rakkaat nuoret ihmiset”.

– 71 vuotta on kulunut sodan loppumisesta, mutta edelleen on paljon ihmisiä, jotka ovat menettäneet perheenjäseniään, ystäviään ja muita rakkaitaan. Jopa Japanissa. Teidän pitäisi ymmärtää, Rokuso kirjoitti.

【欅坂46】ハロウィン衣装かわいかったよなあああああ!このハロウィン仕様衣装を見て、3rdもきっと期待を裏切らないと確信 - https://t.co/dGQgOJ5SIp pic.twitter.com/0PBdsRhIxv— 欅坂46まとめ坂 (@keyakizaka46_mt) 27. lokakuuta 2016

Yllä olevan kuvan voit katsoa myös täältä.

Japanissa on myös pelätty, että Keyakizaka46:n esiintymisasut saattavat aiheuttaa suurempia ongelmia sitä mukaa, kun Tokiossa vuonna 2020 pidettävät olympiakisat lähestyvät ja maailman huomio kohdistuu kisajärjestelyihin. Yhtyeen tuottaja Yasushi Akimoto on Japan Timesin mukaan yksi olympialaisten järjestelykomitean jäsenistä.

Tyttöbändin nostattamasta someraivosta ovat uutisoineet ahkerasti muun muassa brittilehdet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?