Väite: Kim Jong-un retostelee viinapäällään – kertoo pystyvänsä juomaan 10 pulloa viiniä illassa

Pohjois-Korean johtajasuvun entinen sushikokki on kertonut medialle, että Kim Jong-unille maittaa bordeaux’lainen viini.

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin kerrotaan olevan perso hyvälle viinille. Kuvassa hänen kerrotaan olevan opastamassa hedelmätilaa.

31.10.2016 10:14

Jotkut panostavat laatuun, jotkut määrään. Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un panostaa ilmeisesti molempiin terveytensä kustannuksella.

Kimien perheen entinen sushikokki Kenji Fujimoto kertoi viime viikolla eteläkorealaiselle KBS:lle, että kerran Kim Jong-il ilmestyi illalliselle kuuden kauniin naisen kanssa ja joi kalliin ranskalaisen bordeaux’laisen viinipullon. Sitä ennen mies retosteli, että muutamaa päivää aiemmin hän oli juonut kymmenen pulloa bordeaux’laista yhden illan aikana.

Bordeaux on kaupunki Lounais-Ranskassa. Alue on tunnettu viineistään, joita monia pidetään maailman laadukkaimpiin kuuluvina viineinä.

Kansainvälinen media on kirjoittanut usein Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin arveluttavista elintavoista.

Herra Fujimoto sanoo tunteneensa kimit vuodesta 1982. Vuonna 2001 sushikokki matkusti Japaniin raaka-aineiden ostosreissulle, mutta jäi sille tielleen. Hän on kirjoittanut entisistä työnantajistaan kirjoja.

Fujimoto kertoo, että viinin lisäksi Kim Jong-un polttaa paljon tupakkaa ja hänelle maittavat sveitsiläiset juustot – erityisesti emmental. Uutistoimisto UPI:n mukaan hän lähetti ihmisiä vuonna 2014 Ranskaan opiskelemaan juustonvalmistuksen jaloja salaisuuksia petyttyään siihen, etteivät hänen kokkinsa pystyneet valmistamaan yhtä hyviä juustoja kuin Euroopassa.

Siitä lähtien kun Kim Jong-un astui valtaan vuonna 2011 media on uutisoinut hänen pyöristymisestään ja arveluttavista elintavoistaan. Hänen on huhuttu kärsivän diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta ja kihdistä.

Sekä Kim Jong-unin isä Kim Jong-il että isoisä Kim Il-sung tunnettiin kehnoista elintavoistaan. Kumpikin kuoli sydänkohtaukseen. Kuvassa pohjoiskorealaiset laskevat Kim Il-sungin (vasemmalla) ja Kim Jong-ilin patsaiden eteen kukkia maan 68-vuotispäivän kunniaksi.

Sekä hänen isänsä Kim Jong-il että isoisänsä Kim-Il-sung kuolivat sydänkohtaukseen. Kumpikin tiettävästi kärsi kihdistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?