Neljä kuoli Australian huvipuistoturmassa – järkyttävät yksityiskohdat paljastuvat: uhrien lapset näkivät kaiken - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Neljä kuoli Australian huvipuistoturmassa – järkyttävät yksityiskohdat paljastuvat: uhrien lapset näkivät kaiken

Tiistaina Australian Gold Coastilla sijaitsevassa Dreamworld-huvipuistossa sattuneessa onnettomuudessa kuoli kaksi miestä ja kaksi naista, jotka olivat iältään 32–42-vuotiaita.

26.10.2016 10:12

Silminnäkijöiden mukaan tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa sattuneessa onnettomuudessa kaikki tapahtui hyvin nopeasti, ja koskenlaskulaitteen vaunu oli ilmeisesti keikannut loppuvaiheessa teknisen vian vuoksi osuttuaan ensin toiseen vaunuun.

Gavin Fuller Queenslandin sairaankuljetuksesta on kertonut tiedotusvälineille, että kaksi uhreista ilmeisesti lensi ulos laitteesta ja kaksi jäi jumiin.

Gold Coastilla sijaitsevan Dreamworld-huvipuiston Thunder River Rapids -laitte muistuttaa etäisesti Linnanmäen Hurjakurua sekä Särkänniemen Koskiseikkailua.

Pelastustyöntekijät ovat tutkineet onnettomuuspaikkaa.­

Järkyttävästä onnettomuudesta selviytyivät poliisin mukaan kuin ihmeen kaupalla 10- ja 12-vuotiaat poika ja tyttö.

– He ovat onnekkaita selvittyään hengissä, kommentoi Brian Codd Queenslandin poliisista CNN:lle.

New Zealand Heraldin mukaan molemmat lapset joutuivat kuitenkin pelastuttuaan näkemään äitiensä kuolevan järkyttävässä turmassa.

PAIKALLISEN Gold Coast Bulletin -lehden mukaan onnettomuudessa kuollut 42-vuotias nainen ja hänen 10-vuotias poikansa olivat menneet eri vaunuun kuin perheen 6-vuotias tytär ja isä.

Keikanneesta vaunusta pelastunut poika oli lehden mukaan onnettomuuden jälkeen syvästi järkyttynyt, koska joutui näkemään äitinsä kuoleman. Hänet on viety tapahtumapaikalta sairaalahoitoon, koska hänkin sai ilmeisesti vammoja.

Perheen vanhemmat ovat NZ Heraldin mukaan alkujaan Uudesta-Seelannista, mutta perhe on asunut Sydneyssä yli 10 vuoden ajan.

Vaunu, jonka kyydissä oli kuusi henkilöä, törmäsi ilmeisesti tyhjään jumiin jääneeseen vaunuun, jolloin se keikkasi.­

Traagisessa onnettomuudessa kuoli myös 32-vuotias kahden lapsen äiti, jonka tytär ilmeisesti niin ikään saatiin pelastettua heti vaunun keikatessa.

Silminnäkijä Lia Capes kuvaili eilen Sky Newsille nähneensä tytön itkevän hysteerisesti äitiään. Tyttö oli seisonut taaperoikäisen sisarensa kanssa laitteen luona, ja Capesin mukaan lasten äiti oli ilmeisesti ollut laitteessa.

ONNETTOMUUDESSA kuolivat myös 32-vuotiaan naisen veli sekä veljen puoliso. Canberrasta kotoisin oleva kolmikko oli saapunut huvipuistoon viettämään lomapäivää.

Kaksi aikuista lastaan onnettomuudessa menettänyt äiti on NZ Heraldin mukaan koko perhe on tragedian jälkeen murheen murtama.

Turma on järkyttänyt Gold Coastilla, ja monet ovat tuoneet kukkia huvipuiston edustalle.­

– Minulla on kaksi tyttärentytärtä, 12-vuotias ja 8-kuukautinen. Sydäntäni särkee, kun tiedän, ettei 8-kuukautinen tule koskaan tuntemaan tai muistamaan äitiään, isoäiti kertoi.

Isoäidin mukaan hänen 12-vuotias tyttärentyttärensä on suunniltaan menetettyään äitinsä.

– Hän on todella järkyttynyt ja syyttää itseään tapahtuneesta.

Poliisi jatkaa turman selvittämistä ja aikoo kuulla useita silminnäkijöitä, jotta tapahtumien kulku saataisiin selvitettyä.

SÄRKÄNNIEMEN toimitusjohtaja Miikka Seppälä kommentoi Aamulehdelle, ettei vastaavaa onnettomuutta voisi sattua Särkänniemen Koskiseikkailussa.

Seppälän mukaan laitteille on yhteistä lähinnä se, että ne kulkevat vedessä. Hän arvioi Aamulehdelle, että turmalaite on rakennettu 1980-luvun puolivälissä, kun taas Koskiseikkailu on tehty 2000-luvulla.

– Valmistajasta ei ole saatavilla mitään tietoa, mikä voi tarkoittaa sitä, että laite on jotenkin itse kyhätty.

Turman syitä hän ei arvioinut tarkemmin.

– Siinä on täytynyt mennä todella moni asia yhtä aikaa pieleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?