Ihmisiä pelotellut pelle ajettiin viidakkoon Kambodzassa – astui miinaan ja räjähti

Uhria ei ole toistaiseksi pystytty tunnistamaan, mutta hänen uskotaan olleen Yhdysvalloissa asunut 25-vuotias opiskelija.

Maamiinoja Kambodzassa edelleen runsaasti 1970-80 lukujen sotien jäljiltä. Kuvassa newyorkilaisessa liikkeessä myynnissä olevia klovniaiheisia halloween-naamareita. Kuvituskuva.

23.10.2016 22:53

Päivitys 24.10. kello 16.49. Jutun julkaisun jälkeen on käynyt ilmi, että uutinen Kambodzassa räjähtäneestä pellestä ei pidä paikkaansa.

Maamiina surmasi pelleksi pukeutuneen yhdysvaltalaisopiskelijan Kambodzan luoteisosissa sijaitsevassa Samraongissa viime viikon sunnuntaina, kertoo Mirror.

Lehden mukaan nuori mies astui maamiinaan sen jälkeen, kun hänen pelottelemansa raivostuneet paikalliset olivat ajaneet häntä takaa läheiseen viidakkoon.

Asiasta alun perin kertoneen Times of Cambodia -lehden mukaan pelleksi pukeutunut mies oli ”käyttäytynyt uhkaavalla tavalla”.

Miestä ei ole hänen vammojensa laadusta johtuen virallisesti tunnistettu, mutta lehdelle puhuneen paikallisen poliisipäällikön mukaan hänen uskotaan olleen Samraongista lähtöisin oleva 25-vuotias mies. Hänen kerrotaan asuneen Yhdysvalloissa pitkään ja tulleen hiljattain tapaamaan Kambodzassa asuvaa sukuaan.

– Noin kello 21 ryhmä kaupungin koillisosissa asuvia ihmisiä tuli poliisiasemalle. Vuorossa olleen poliisin oli aluksi vaikea ymmärtää, mistä oli kyse, koska he huusivat ja itkivät. Lopulta hän onnistui rauhoittamaan heidät ja saamaan käsityksen siitä, mitä oli tapahtunut, poliisipäällikkö kertoi lehdelle.

Heilutteli viidakkoveistä ja kurkisteli koteihin

Silminnäkijöiden mukaan ”paha henki” oli vaellellut kaupungin kaduilla heilutellen suurta viidakkoveistä ja kurkistellen ihmisten koteihin.

Useimmat pelästyneistä asukkaista pysyivät kodeissaan, mutta ryhmä rohkeampia lähti miehen perään tajuttuaan, että kyseessä ei ollut henki, vaan pelleksi pukeutunut mies.

– He eivät halunneet vahingoittaa häntä, mutta he halusivat tietää, kuka hän oli. He halusivat hänen myös pyytävän anteeksi pelästyttämiltään ihmisiltä, päällikkö kertoi.

Pelleä jahdanneiden miesten kerrotaan huutaneen varoituksia miehelle tämän juostua viidakkoon. Poliisi saapui paikalle ilmoituksen jälkeen, mutta mitään ei ollut tehtävissä, sillä mies oli räjähtänyt kappaleiksi.

Hänen jäänteensä on toimitettu pääkaupunki Phnom Penhiin henkilöllisyyden tarkempaa selvittämistä varten.

Miinoitettu maa

Kuten kaikkialla Kambodzassa, myös Samraongin seudulla viidakoissa on edelleen runsaasti 70 ja 80 -lukujen konflikteista peräisin olevia maamiinoja. Mirrorin mukaan maassa on amputoitu raajoja noin 40 000 ihmiseltä, joita maamiinat ovat vammauttaneet.

Maailmalla nopeasti levinnyt pellevillitys sai alkunsa muutama kuukausi sitten Yhdysvaltain Etelä-Carolinasta. Pelottaviksi pelleiksi pukeutuneista, uhkaavasti käyttäytyvistä hahmoista on tehty runsaasti havaintoja myös Suomessa.

Kamdodzan tapaus on tähän mennessä tiettävästi ensimmäinen jonkun kuolemaan johtanut pellehavainto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?