Trump muutti mieltään: hyväksyykin nyt ”selkeän” vaalituloksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump muutti mieltään: hyväksyykin nyt ”selkeän” vaalituloksen

Republikaanien presidenttiehdokas antoi viimeisessä televisioväittelyssä ymmärtää, ettei välttämättä hyväksy vaalitulosta.

20.10.2016 20:03

Nyt Donald Trump on torstaina ilmoittanut, että hän hyväksyy selkeän vaalituloksen.

– Tulen todellakin hyväksymään tämän upean ja historiallisen presidentinvaalin tuloksen, Trump sanoi ja piti uutiskanava CNN:n mukaan lyhyen tauon.

– Jos voitan, hän sanoi tauon jälkeen.

Hän kuitenkin pitää mahdollisena, että mikäli tulos on hänen mielestään kyseenalainen, ovat oikeustoimet mahdollisia.

Katso Trumpin puhe yllä olevalta videolta!

Juontaja Chris Wallace kysyi Trumpilta viime yönä Suomen aikaa pidetyssä viimeisessä vaaliväittelyssä suoraan, eikö tämä aio kunnioittaa Yhdysvaltojen pitkäaikaista ja arvostettua perinnettä, jonka mukaan vaalien häviäjä hyväksyy vaalituloksen turvatakseen vallan vaihtumisen rauhanomaisesti.

– Kerron aikanaan ja pidän teitä jännityksessä, Trump vastasi Wallacen kysymykseen aiheuttaen ison kohun Yhdysvalloissa.

Politico-lehden mukaan republikaanipuolueen sisällä vastausta pidettiin Trumpin ylivoimaisesti strategisimpana munauksena viimeisessä väittelyssä.

Yhdysvaltain politiikassa on perinteisesti sitouduttu hyvin vahvasti siihen, että häviäjä tunnustaa reilusti tappionsa.

– Tämä on järjetön, demokratian vastainen ja hirvittävän vaarallinen taktiikka. Trump pyrkii pelottelemaan ja kiristämään amerikkalaisia äänestäjiä, Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi aamulla Ilta-Sanomien haastattelussa.

Mikäli grafiikka ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.Trump on toistuvasti väittänyt, että tulevien presidentinvaalien tulosta on peukaloitu ennakkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?