Melania Trump kohuvideosta CNN:lle: Donald Trump yllytettiin puhumaan rumia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Melania Trump CNN:lle: Donald Trump yllytettiin kourimispuheisiin

Melania Trumpin mukaan kohuvideolla esiintynyt juontaja johdatteli Donald Trumpia.

18.10.2016 3:13

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin vaimo Melania Trump on ottanut kantaa miehensä kourintakommentteihin. Uutiskanava CNN:lle antamassaan haastattelussa Melania Trump sanoo, että hänen miestään yllytettiin vuonna 2005 kuvatulla videolla. Videolla Trump puhuu muun muassa naisten kourimisesta.

Melania Trumpin mukaan Access Hollywood -ohjelman juontaja Billy Bush johdatteli Trumpin aiheeseen. Hän myös sanoo, ettei ole varma, tiedettiinkö mikrofonien olevan päällä, kun keskustelua naisista käytiin.

Katso yllä olevalta videolta haastattelun kohta, jossa Melania Trump puhui tapauksesta.

Melania Trumpin mukaan hän ei ole kuullut miehensä käyttävän vastaavanlaista kieltä aiemmin.

– Sanoin miehelleni, että hänen käyttämänsä kieli on sopimatonta. Olin yllättynyt, koska se ei ollut mies, jonka tunnen.

Melania Trump kuvaili miehensä kommentteja ”poikien puheeksi”.

– Kuulin monta erilaista asiaa – poikien puhetta. Kuulin poikien tapaa puhua, kun he kasvavat ja haluavat näyttää toisilleen. Sitä ja tätä tytöistä. Olin kuitenkin totta kai yllättynyt, hän sanoo.

Donald Trump puhui Bangorissa lauantaina.­

Trumpin kampanja sai kovan kolauksen, kun Washington Post julkaisi 8. lokakuuta videon, joka oli kuvattu vuonna 2005. Trumpin seksistiset ja misogynistiset puheet videolla nousivat esiin toisessa vaaliväittelyssä. Trump kertoi väittelyssä, ettei ole ylpeä sanomisistaan. Hän kielsi käyttäytyneensä puheidensa mukaisesti, jonka jälkeen julkisuuteen on astunut jo toistakymmentä naista, jotka syyttävät Trumpia ahdistelusta ja jopa raiskauksesta.

Melania Trump puolusti nyt ensimmäisen kerran miestään videoidussa haastattelussa videon julkaisemisen jälkeen. Pian videon julkaisun jälkeen Melania Trump julkaisi kuitenkin tiedotteen, jossa hän tuomitsi Donald Trumpin kommentit loukkaavina ja toivoi ihmisten hyväksyvän miehensä anteeksipyynnön.

Paina tästä, jos grafiikka ei näy laitteellasi.

Paina tästä, jos valitsijamieskartta ei näy laitteellasi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?