Hitlerin syntymäkoti aiotaan repiä maan tasalle Itävallassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hitlerin syntymäkoti aiotaan repiä maan tasalle Itävallassa

Vuosien väännön jälkeen natsijohtaja Adolf Hitlerin synnyinkoti aiotaan purkaa Itävallassa.

Tämä rakennus on natsijohtaja Adolf Hitlerin syntymäkoti. Se aiotaan nyt kuitenkin purkaa.­

17.10.2016 20:38

Natsijohtaja Adolf Hitlerin synnyintalo sijaitsee Itävallan Braunau am Innissä. Maassa on pohdittu jo vuosia, mitä talolle pitäisi tehdä.

Sisäministeriö vuokrasi natsijohtajan ison vaaleankeltaisen synnyinkodin vuonna 1972 väärinkäytön estämiseksi, kirjoittaa asiasta uutisoiva Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Ministeriö on maksanut rakennuksesta peräti 4 800 euron kuukausivuokraa. Rakennus on ollut viimeisten viiden vuoden ajan tyhjillään.

Talo on kuulunut sen nykyisen omistajan Gerlinde Pommerin suvulle Braunau am Innin kaupungissa maan pohjoisosassa yli vuosisadan. Kolmikerroksisen rakennuksen omistava Pommer on kuitenkin kieltäytynyt myymästä rakennusta valtiolle.

BBC siteeraa jutussaan itävaltalaista uutislehteä Die Presseä, jonka mukaan sisäministeri Wolfgang Sobotka on yhdessä asiantuntijoiden kanssa päättänyt rakennuksen purusta. Lehden mukaan tilalle on määrä rakentaa uusi rakennus, jossa toimisi hyväntekeväisyysjärjestöjä tai paikallisia viranomaisia.

– Hitlerin talo revitään maan tasalle. Perustukset voivat jäädä, mutta uusi rakennus pystytetään. Sitä voivat käyttää paikalliset viranomaiset tai hyväntekeväisyysjärjestöt, Sobotka kertoi Die Presselle.

Rakennuksen purkua perustellaan sillä, että siitä ei tulisi uusnatsien pyhiinvaelluskohdetta.

Talon pakkolunastus on jo hyväksytty, mutta Itävallan parlamentti ei ole vielä antanut virallista purkulupaa.

Adolf Hitler syntyi huhtikuun 20. päivänä vuonna 1889 Braunau am Innissä lähellä Saksan rajaa. Hän asui siellä kuitenkin vain lyhyen ajan, ennen kuin hänen perheensä muutti sieltä pois.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?