BBC huomioi kirkonkellojen soiton Aleppon uhreille Suomessa – tempaus levisi ulkomaille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

BBC huomioi kirkonkellojen soiton Aleppon uhreille Suomessa – tempaus levisi ulkomaille

Kirkonkellot soivat Aleppon uhrien muistolle nyt myös Ruotsissa ja Englannissa.

14.10.2016 19:28

Helsingin Kallion kirkko kertoi keskiviikkona ryhtyvänsä soittamaan kirkonkelloja Syyrian Aleppossa pommituksissa kuolleiden muistolle. Tarkoituksena on soittaa kelloja päivittäin 24. lokakuuta saakka, jolloin vietetään YK:n päivää.

– Saattokellot soivat kirkossa, kun ruumis siunauksen jälkeen kannetaan ulos. Aleppossa on käynnissä sotarikos ja loputtomat hautajaiset, sanoo Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo tiedotteessa.

Ylläolevalla videolla kuullaan, kuinka Kallion kirkon kellot soivat Aleppon uhreille.

Tempaus levisi nopeasti evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntiin eri puolilla Suomea. Perjantaihin mennessä mukaan oli ilmoittautunut jo yli 200 suomalaista seurakuntaa. Katolinen avustusjärjestö Caritas-Säätiö kertoo Twitterissä myös Suomen katolisten kirkkojen soittavan kellojaan.

#alepponkellot soivat joka päivä klo 17 Aleppon uhrien muistoksi 24.10. asti. Suomen lisäksi myös ainakin Ruotsissa ja Englannissa. pic.twitter.com/DcDnzoDfVI— Suomen ev.lut.kirkko (@kirkko_evl) October 14, 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Evankelis-luterilaisen kirkon mukaan suomalaisten seurakuntien lisäksi mukaan on lähtenyt myös ulkomaisia kirkkoja, ja kellot soivat ainakin Ruotsissa ja Englannissa. Ruotsin arkkipiispa Antje Jackelén kertoo Ruotsin kirkon verkkosivuilla, että Uppasalan tuomiokirkon kelloja on tarkoitus soittaa maanantaista perjantaihin kello 17.

Britannian yleisradioyhtiö BBC huomioi eleen verkkosivullaan ja kertoo myös Lontoon suomalaisen kirkon osallistuvan kellojen soittoon.

We are ringing church bells daily 5pm until UNday 24th October to commemorate bombing victims in Aleppo #se16 #alepponkellot #bellsforaleppo pic.twitter.com/OBZ9HSlOyi— Lontoon kirkko (@Lontoonkirkko) October 13, 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Syyrian pohjoisosassa sijaitsevassa Aleppossa sadattuhannet ihmiset ovat eläneet vuosia hallituksen joukkojen ja kapinallisten välisten taistelujen keskellä. Viime kuukasia kaupungin itäpuoli on ollut piiritettynä, ja sinne tehdyissä ilmaiskuissa arvioidaan kuolleen satoja ihmisiä, joukossaan paljon lapsia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?