Klovnihysteria leviää – Britanniassa tehty useita havaintoja pelottavista pelleistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Klovnihysteria leviää – Britanniassa tehty useita havaintoja pelottavista pelleistä

Poliisi uskoo Britanniassa tehtyjen klovnihavaintojen olevan osa suurempaa pilaa.

Pelottavista klovneista on tehty havaintoja Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Kuvan klovni on todellisuudessa kurpitsa, josta on kaiverrettu kauhistuttava pelle. Kuvituskuva.­

9.10.2016 2:54

Britanniassa on viime aikoina tehty useita havaintoja karmivista klovneista, The Guardian uutisoi. Viimeksi perjantaina kasvonsa maalannut ja naamiota pitänyt mies seurasi koululaisia veitsi kädessään. Poliisi yrittää tavoittaa miestä.

– Uskomme tämän olevan osa suurempaa pilaa, joka tällä hetkellä leviää Yhdysvalloissa ja osissa Britanniaa, ylikonstaapeli Mel Sutherland sanoo brittilehdelle.

Sutherlandin mukaan miehen ei uskota aikoneen vahingoittaa lapsia, vaikka hänellä olikin veitsi mukanaan.

Myös esimerkiksi Clactonissa kaksi klovnia lähestyi koululaisia ja kysyi, olisivatko he halunneet mennä syntymäpäiväjuhlille, The Mirror kertoo. Poliisi on myös antanut varoituksen 13-vuotiaalle pojalle, joka oli pukeutunut klovniksi ja kantanut mukanaan veistä. Poika oli ilmoitusten mukaan yrittänyt pelotella ohikulkijoita.

Klovnihysteria sai alkunsa Yhdysvalloista

Yhdysvalloissa klovnihavainnot ovat ihmetyttäneet parin kuukauden ajan. Ensimmäiset klovnihavainnot tehtiin elokuun lopussa Etelä-Carolinassa.

Buzzfeedin mukaan klovnihysteria on tavalla tai toisella levinnyt ainakin 20 osavaltioon. Lähes 30 ihmistä on pidätetty klovnipiloihin, sosiaalisessa mediassa tehtyihin uhkauksiin, varkauksiin tai puukotuksiin liittyen. Suuri osa pidätetyistä on teini-ikäisiä.

SkyNewsin mukaan Australiassa sosiaalisessa mediassa eri sivut ovat väittäneet, että klovneja tulee pian näkymään katukuvassa. Poliisi on varoittanut suhtautuvansa vakavasti kaikenlaiseen uhkaavaan käytökseen.

BBC:n mukaan klovneja on nähty myös Kanadassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?