Saksassa jahdataan epäiltyä pommimiestä: Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä ja löysi huomattavan määrän räjähteitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksassa jahdataan epäiltyä pommimiestä: Poliisi otti kiinni kaksi henkilöä ja löysi huomattavan määrän räjähteitä

Poliisi on pyytänyt kaupunkilaisia pysymään kodeissaan, kunnes epäilty pommi-iskun suunnittelija on saatu kiinni.

8.10.2016 18:09

Chemnitzin kaupunki Saksassa pysyy yhä korkeassa valmiustilassa aseistautuneiden poliisien aloitettua epäillyn pommimiehen takaa-ajo.

Syyrialaisen miehen epäillään suunnitelleen pommi-iskua kaupunkiin. Poliisi tiedotti hetki sitten ottaneensa kaksi ihmistä kiinni tapaukseen liittyen, mutta ei kerro onko kyseessä pääepäilty syyrialaismies.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi kertoo löytäneensä etsinnän yhteydessä huomattavia määriä räjähteitä epäillyn miehen asunnosta. Löydettyjä aineita kuvaillaan erittäin räjähtäviksi materiaaleiksi.

Poliisi on pyytänyt kansalaisia Chemnitzissä pysymään kodeissaan, kunnes 22-vuotias syyrialainen Jaber Albakr on saatu kiinni. Sosiaalisessa mediassa jaetut kuvat näyttävät aseistautuneiden poliisien täydessä varustuksessa tekevän etsintöjä asuntoihin.

Saksa on ollut hyvin varuillaan kärsittyään viime aikoina kahdesta jihadistien tekemästä iskusta lähiaikoina. Heinäkuussa kirveellä aseistautunut mies riehui junassa Wuerzburgissa haavoittaen viittä ihmistä ja Ansbachissa tapahtui itsemurhaisku, joka haavoitti 15 ihmistä.

Nyt osavaltion poliisi on julkaissut etsintäkuulutuksen vuonna 1994 syntyneestä Albakrista, jonka kerrotaan olevan kotoisin Syyriasta.

Poliisi on julkaissut kuvan epäillystä Jaber Albakrista.­

Albakrin kerrotaan olevan pukeutuneen mustaan hupulliseen paitaan ja olleen valmistelamassa pommi-iskua, poliisilähteet kertovat. Kotietsinnässä poliisit löysivät jäämiä räjähteistä, mutta eivät saaneet miestä kiinni.

Poliisin mukaan miehen jäljille päästiin maan sisäisen tiedustelupalvelun johdosta.

– Chemnitzissä on käynnissä suuri operaatio liittyen pommi-isku epäilyyn, poliisi twiittasi aiemmin lauantaina.

Huoli maan turvallisuudesta painaa kansalaisia

Heinäkuussa tapahtuneet iskut ovat yhä saksalaisten tuoreessa muistissa ja ovat herättäneet huolta maan turvallisuudesta sekä pakolaiskysymyksestä.

Saksan poliisi kertoi aiemmin, että he ovat tunnistaneet 523 ihmistä, jotka ovat turvallisuusuhka maalle. Puolet henkilöistä oleskelevat tällä hetkellä Saksassa. Myös syyskuun lopulla saksalaisviranomaiset pidättivät 16-vuotiaan Syyrialaisen pakolaisen epäiltynä Isiksen nimissä tehtävästä pommi-iskusta.

Vasta vähän aikaa sitten radikalisoitunut nuorukainen otettiin kiinni poliisin erikoisjoukkojen toimesta Kölnin kaupungissa.

Epäillyn puhelimesta saadut tiedot vahvistivat viranomaisten mukaan epäilykset siitä, että hän oli valmis tekemään iskun jihadistien nimessä, Kölnin poliisista kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?