Suomalaiskapteeni Venäjän sotatoimista Syyriassa: ”Siviilien pommittaminen on sotarikos”

rac

Julkaistu:

Venäjä ja Syyria ovat syyllistyneet Aleppon viime viikkojen pommituksissa sotarikoksiin.
– Siviilikohteiden ja siviilien pommittaminen suoraan ovat sotarikoksia, ISTV:n Aleppo-studion asiantuntija Oscar Lassenius toteaa ykskantaan.

– Haasteeksi muodostuu se, kuka asiaa lähtisi viemään eteenpäin ja mitä toisi tähän tilanteeseen, että niitä sotarikoksia ruvettaisiin tutkimaan.
  • Yllä olevalla videolla ISTV:n Aleppo-studiossa vieraillut Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja, kapteeni Oscar Lassenius kommentoi Aleppon piiritystä ja sen pommittamista.
Kapteeni Lassenius kertoi lisäksi kolme vaihtoehtoa sille mitä Syyrian kriittisessä tilanteessa tulee lähiviikkoina tapahtumaan.

Venäjää syytettiin viime sunnuntaina YK:n turvaneuvostossa sotarikoksiin verrattavista iskuista.

– Venäjän toimet eivät ole terrorismin vastaista taistelua vaan barbarismia, Yhdysvaltain YK-lähettiläs Samantha Power syytti Economistin mukaan.

Britannian YK-lähettilään Matthew Rycroftin mukaan Venäjän pommit on ”tarkoitettu tuhoamaan sotilaskohteita, ei koteja ja pommisuojia, joissa rampautuu ja kuolee kymmenittäin” ihmisiä.

YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura puolestaan kertoi nähneensä videoita ja kuvia palopommeista, jotka saavat öisen sysipimeän Itä-Aleppon kylpemään kuin päivänvalossa.