”Venäjä pystyy tuhoamaan koko kaupungin” – suomalaisupseeri vertaa Aleppoa Groznyiin

Piittaamattomuus siviiliuhreista ja keskittyminen vain sotatoimien onnistumiseen on venäläisittäin tuttua sotataktiikkaa.

7.10.2016 17:16

ALEPPON viime viikkojen pommitukset ylittävät inhimillisen sietokyvyn rajat, mutta asiantuntijaa Venäjän taktiikka ei yllätä.

– Operaatio ja sen tavoitteet ovat keskimmäisenä mielessä, kommentoi ISTV:n Aleppo-studion asiantuntija, kapteeni Oscar Lassenius.

– Se, että siviilejä siinä samalla kuolee ympärillä, niin sillä ei ole niin suurta merkitystä kuin meillä ja länsivaltioilla yleensä.

– Se on täysin linjassa sen mukaan mitä venäläiset ovat aikaisemminkin tehneet, jatkoi Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja.

  • Yllä olevalla videolla ISTV:n Aleppo-studiossa vieraillut Maanpuolustuskorkeakoulun strategian opettaja, kapteeni Oscar Lassenius kommentoi Aleppon piiritystä ja sen pommittamista.

LASSENIUKSEN mukaan meneillään olevassa sodassa on nähtävissä jatkumoa toiseen Tšetšenian sotaan (1999–2009), jossa Venäjä pommitti Groznyin kaupungin maan tasalle.

– Tässä on samankaltaisia yhtymäkohtia. Nyt haetaan viimeistä voittoa Aleppossa. Halutaan ottaa motti haltuun ja valmistellaan se tila semmoisen muotoon, että se on helposti otettavissa. Käytetään laajamittaista pommitusta.

Hänen mukaansa Venäjän on mahdollista pommittaa kaupunki raunioiksi.

– Tässä tilanteessa, jossa ilmassa ei ole uhkaa. Jos (Venäjän hävittäjät) ne saavat sen tilan, minkä ne tarvitsee niin kyllä ne pystyy pikku hiljaa koko kaupungin tuhoamaan.

Katso alla olevalta videolta, miten Aleppon tilanne kehittyi helvetilliseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?