Saksan poliisi tutkii: Sulkiko pariskunta poikansa kotiin 30 vuodeksi? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksan poliisi tutkii: Sulkiko pariskunta poikansa kotiin 30 vuodeksi?

Nelikymppisestä pojasta ei juurikaan ole havaintoja sen jälkeen, kun hän lopetti koulunkäynnin 13-vuotiaana.

5.10.2016 16:21

Saksan poliisi tutkii tapausta, jossa pariskunnan epäillään pitäneen 43-vuotiasta poikaansa kotiin suljettuna 30 vuoden ajan baijerilaisessa Bayreuthin kaupungissa. Asiasta kertovan BBC:n mukaan poliisi sai asiasta vihjeen viime kuussa, minkä jälkeen mies toimitettiin kotoaan sairaalahoitoon.

Poliisin mukaan mies vaikutti laiminlyödyltä, mutta ei niinkään aliravitulta. Viranomaiset ovat kieltäytyneet käyttämästä sanaa ”pelastaminen”, sillä heidän mukaansa kyse on ennemminkin perhetragediasta kuin rikostapauksesta.

– Emme tiedä tarkalleen, mistä lähtien mies on elänyt ilman säännöllistä kontaktia ulkomaailmaan. Emme myöskään tiedä, minkälainen tilanne todella oli tai oliko hänellä vai eikö ollut mahdollisuutta lähteä kotoaan, poliisin tiedottaja Jürgen Stadter kertoi toimittajille BBC:n mukaan.

– Ehkä mies halusi elää, niin kuin hän eli, Stadter jatkoi Deutsche Wellen mukaan.

Edelleen sairaalahoidossa

Poliisi kertoo löytäneensä tähän mennessä vain muutaman virallisen dokumentin liittyen perheen poikaan. 30 vuoden takaisten asiakirjojen mukaan tämä aloitti aikoinaan opinnot esikoulussa ja myöhemmin varsinaisessa koulussa.

Myöhemmältä ajalta olevat asiakirjat viittaavat siihen, että poika olisi lopettanut koulunkäynnin 13-vuotiaana sen jälkeen, kun kouluviranomaiset päättivät, että hän ei enää voi osallistua tunneille kyseisessä koulussa. BBC:n mukaan poikaa nähtiin tämän jälkeen vain harvoin.

– Hän ei vain halunnut mennä ulos, perheen äiti kertoi Nordbayerische Kurier -lehdelle.

Äidin mukaan poikaa ei koskaan lukittu sisälle taloon, mutta hän myöntää, että vanhemmat olivat pyrkineet suojelemaan poikaansa.

Miehen kerrotaan olevan edelleen sairaalassa, jossa häntä hoitaa lääkäreistä, sairaanhoitajista ja terapeuteista koottu ryhmä. Tarkoitus on selvittää, onko mies sairas joko fyysisesti tai henkisesti.

Tapaus on herättänyt Saksassa keskustelua siitä, kuinka voi olla mahdollista, että mies on päässyt ”luiskahtamaan läpi” yhteiskunnan tukiverkostoista kuten sosiaali- ja terveyspalveluista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?