Traaginen onnettomuus Nepalissa – maanjäristyksestä selvinneet syöksyivät bussin mukana 100 metriä kuolemaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Traaginen onnettomuus Nepalissa – maanjäristyksestä selvinneet syöksyivät bussin mukana 100 metriä kuolemaan

Onnettomuuden osasyynä oli tiettävästi ainakin tien huono kunto.

Nepalin Dhadingissa tapahtuneessa bussionnettomuudessa loukkaantunutta miestä kuljetettiin sairaalahoitoon tiistaina.­

28.9.2016 19:59

Yhdeksäntoista ihmistä sai surmansa välittömästi Nepalin Dhadingissa tiistaina, kun liian täyteen pakattu bussi syöksyi tieltä ja putosi sen jälkeen noin 100 metrin matkan alas rotkoon. Intialaisen Hindustan Times -lehden mukaan onnettomuudessa loukkaantui lisäksi useita ihmisiä, joista 13 pahimmin loukkaantunutta kuljetettiin hoitoon helikopterilla.

Tapauksesta tekee poikkeuksellisen traagisen se, että paikallisten viranomaisten mukaan suurin osa bussin matkustajista oli maassa viime vuonna tapahtuneesta maanjäristyksestä hengissä selvinneitä, jotka olivat matkalla kaupunkiin vastaanottamaan hallituksen tarjoamaa rahallista avustusta.

Loukkaantuneiden omaiset odottivat tietoja läheisistään sairaalan aulassa tiistaina.­

Poliisin mukaan onnettomuuden syynä oli todennäköisesti ainakin tien huono kunto. Viime päivien runsaat sateet ovat vahingoittaneet vuoristoteitä. Kathmandu Post puolestaan kertoo, että bussilla ei ollut vuoristoteillä ajamiseen tarvittavaa lupaa.

Lehden mukaan onnettomuus tapahtui, kun bussin kuljettaja yritti ajaa jyrkkää ja kapeaa tieosuutta, jonka maanvyöryt olivat osin tukkineet.

Onnettomuudet ovat yleisiä Nepalin vuoristoteillä. Tiistain onnettomuus ei myöskään ole ensimmäinen, jonka uhrit ovat olleet pääosin viimevuotisen maanjäristyksen uhreja. New York Timesin mukaan 27 ihmistä kuoli ja 38 loukkaantui elokuun puolivälissä, kun maanjäristyksen uhreja kuljettanut bussi putosi tieltä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?