Ted Cruz antoi sittenkin tukensa Donald Trumpille – ei halua Hillary Clintonia Valkoiseen taloon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ted Cruz antoi sittenkin tukensa Donald Trumpille – ei halua Hillary Clintonia Valkoiseen taloon

Senaattori oli yksi Donald Trumpin viimeisistä kilpakumppaneista republikaanien esivaaleissa.

Donald Trump ja Ted Cruz ottivat yhteen vaaliväittelyssä 3. maaliskuuta Detroitissa.­

24.9.2016 1:52

Senaattori Ted Cruz muutti mielensä ja antoi perjantaina tukensa republikaanien presidenttiehdokkaalle Donald Trumpille. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Cruzin mukaan Trump on ainoa ehdokas, joka voi estää demokraattien Hillary Clintonia pääsemästä Valkoiseen taloon.

Cruz oli yksi Trumpin viimeisistä kilpakumppaneista republikaanien esivaaleissa. Kun Trump otti ehdokkuuden virallisesti vastaan heinäkuun puoluekokouksessa Clevelandissa, Cruz kieltäytyi tukemasta häntä.

– Vuosi sitten lupasin tukea republikaanien ehdokasta ja aion pitää sen lupauksen. Ja rohkaisen teitä äänestämään häntä, jos ette halua nähdä Hillary Clintonia presidenttinä, Cruz sanoi pitkässä tiedotteessaan.

Vielä heinäkuussa Trump totesi, ettei hän kaipaa Cruzin tukea. Perjantaina miljardööri piti senaattorin tukea kuitenkin kunnia-asiana.

– Kävimme taistelun, ja hän oli kova ja loistava vastustaja. Odotan innolla tekeväni töitä hänen kanssaan monen vuoden ajan, jotta Amerikasta tulee jälleen mahtava, totesi Trump.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?