Jimin, 28, kuolema nousi otsikoihin Ruotsissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Jimin, 28, kuolema nousi otsikoihin Ruotsissa

Aftonbladet uutisoi 16. syyskuuta kuolleen Jimi Karttusen tapauksesta.

21.9.2016 10:56

Ruotsalaislehti Aftonbladet huomioi Asema-aukiolla 10. syyskuuta pahoinpidellyn Jimi Karttusen tapauksen.

Karttunen kuoli perjantai-iltana 16. syyskuuta. Aftonbladetin otsikon mukaan Karttunen joutui natsien murhaamaksi.

Muilta osin lehti uutisoi tapauksen hyvin samalla tavalla kuin suomalainenkin media on tehnyt, siteeraten suomalaista Hufvudstadsbladetia.

Lehti kertoo Karttusen isän Facebook-päivityksestä, sekä siitä mitä Asema-aukiolla isän mukaan tapahtui.

Lisäksi lehti kertoo Suomen Vastarintaliikkeen ilmaiseman näkemyksen tapahtuneesta.

Jesse Torniainen (oik.) oikeudessa keskiviikkona.

Tapauksesta kertovan jutun leipätekstissä mainitaan myös, että poliisi tutkii tapausta epäiltynä pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, ei murhana.

26-vuotias Jesse Torniainen vangittiin tänään pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäiltynä. Torniainen on poliisin mukaan kiistänyt osallisuutensa tapahtumiin.

Jesse Torniainen kuvattiin SVL:n tilaisuudessa Helsingin rautatieasemalla.

Tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopfin mukaan Asema-aukion valvontakameroiden kuvista näkyy, kuinka Karttunen sylkäisee maahan ja lisäksi se, kuinka epäilty Torniainen juoksi noin kymmenen metriä uhrin perään ja potkaisi tätä rintaan.

Alla oleva video Jimin muistotilaisuudesta Helsingin Asema-aukiolla.

 

Tänään vangitulla Torniaisella on tunnollaan lukuisia pahoinpitelyitä, joissa on tyypillisesti lyöty ja potkittu maassa makaavaa uhria. Usein uhrilla on ollut vastassa miesylivoima.

Osa uhreista on kantasuomalaisia, mutta ainakin kahdessa tapauksessa ulkomaalaistaustainen yksin liikkeellä ollut henkilö kohtasi epäonnekseen Torniaisen seurueen.

Ulkomaalaistaustaisen miehen puukotuksen oikeudenkäynnissä Torniainen selitti oikeudelle, että tämä oli osunut itse itseään veitsellään alaselkään. Uhri oli juossut hakemaan ravintolaveitsen autosta kohdattuaan Torniaisen seurueen. Perään lähteneellä Torniaisella oli kääntöveitsi.

Helsingin Kurvissa kadulle pahoinpidelty ulkomaalaistaustainen kertoi oikeudelle Torniaisen seurueen esittäytyneen ”natsisotilaiksi”. Torniainen väitti uhrin käyttäytyneen ”irstaasti” seurueensa naista kohtaan, mitä oikeus ei pitänyt uskottavana.

Turussa etnisellä grillikioskilla tapahtuneessa välikohtauksessa Torniaista itseään puukotettiin reiteen, kun ulkomaalaistaustaiset kävivät vastarintaan. Heidän mukaansa Torniainen oli kaverinsa kanssa sylkenyt ja potkinut grillivaunua. Nämä taas arvelivat ”metelöintinsä” aiheuttaneen väärinkäsityksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?