Hillary Clinton sivaltaa Trumpia Obaman kansalaisuuden kyseenalaistamisesta: ”Käyttänyt vuosia lietsoakseen rasistista salaliittoa”

Julkaistu:

Hillary Clinton
Hillary Clinton ei aikaillut päästessään kritisoimaan Donald Trumpia Obaman syntyperän kieltämisestä vuosien ajan.
Reutersin mukaan Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump myönsi ensimmäistä kertaa perjantaina, että Barack Obama on syntynyt Yhdysvalloissa.

Trump on vihjaillut vuosikausia kärkevästi siitä, että Obama olisi syntynyt ulkomailla, eikä siten voisi olla Yhdysvaltain presidentti.

Trump myönsi Obaman kansallisuuden perjantaina järjestetyssä kampanjatilaisuudessa Washingtonissa sijaitsevassa Trump International -hotellissaan.

– Presidentti Barack Obama on syntynyt Yhdysvalloissa, piste, Trump sanoi.

Reuters kertoo, että Trump on myös kampanjansa tyylille uskollisesti syyttänyt kilpakumppaniaan Hillary Clintonia Obaman syntyperän kyseenalaistamisen aloittamisesta. Trumpin mukaan Clinton olisi aloittanut huhut Obaman kansalaisuudesta kisatessaan vuonna 2008 Obamaa vastaan demokraattien presidenttiehdokkuudesta.

Lähes välittömästi Trumpin takinkäännöksen jälkeen Clinton sivalsi Trumpia kärkevästi virallisella Twitter-tilillään.– Trump on käyttänyt vuosia lietsoakseen rasistista salaliittoa, jonka päämäärä on ollut väheksyä ensimmäistä afroamerikkalaista presidenttiä. Hän ei voi vain vetää sitä kaikkea takaisin, Clinton twiittasi noin kahdeksalta perjantai-iltana Suomen aikaa.

Clinton vihjasi, että Trump käytti Obaman syntyperää kohtaan kohdistamia lausuntoja edetäkseen poliittisella urallaan.

– Kansalaisuus-vale muutti Trumpin tavallisesta tosi-tv-tähdestä poliittiseksi hahmoksi.

Clinton myös kommentoi Trumpin tekoa ”häpeälliseksi” ja vaati Trumpia pyytämään julkisesti anteeksi Obamaan kohdistamia aiempia lausuntojaan.

– Mitä Trumpin pitäisi tehdä: edes kerran elämässään myöntää virheensä. Pyydä anteeksi presidentiltä ja Amerikan kansalta, Clinton sanoi.

Yhdysvaltain laki edellyttää, että liittovaltion presidentti on paljasjalkainen amerikkalainen, eli syntynyt maan rajojen sisäpuolella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt