Tutkijat vahvistavat: Tansaniasta kesäkuussa löydetty osa kuului MH370-mysteeri­koneelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tutkijat vahvistavat: Tansaniasta kesäkuussa löydetty osa kuului MH370-mysteeri­koneelle

Kadonnutta Malaysia Airlinesin Boeing 777 -konetta on etsitty yli kaksi vuotta.

Tätä ennen vain Reunionin saarelta vuonna 2015 löytyneen siivekkeen on voitu vahvistaa kuuluneen yli kaksi vuotta sitten kadonneeseen mysteerikoneeseen.­

15.9.2016 14:47

Uutistoimisto Reuters kertoo Malesian vahvistaneen torstaina, että Pemban saarelta Tansanian rannikolta kesäkuussa löydetty lentokoneen osa kuuluu yli kaksi vuotta sitten kadonneeseen Malaysia Airlinesin MH370-lennon koneeseen.

Malesian liikenneministeri Liow Tiong Lai sanoi lausunnossaan, että koneen osaksi tunnistettua läppää aiotaan tutkia lisää siltä varalta, että olosuhteista koneen katoamishetkellä voitaisiin saada jotain lisätietoja.

MH370-lennon kohtalo on ollut epäselvä siitä asti, kun lentokone katosi maaliskuussa pian lähdettyään Kuala Lumpurista kohti Pekingiä. Koneen kyydissä oli 239 matkustajaa ja miehistö.

Tutkijat ovat aiemmin vahvistaneet, että Reunionin saarelta heinäkuussa 2015 löydetty siiveke kuului mysteerikoneeseen. Löytö vahvisti epäilykset siitä, että kone on syöksynyt kovalla vauhdilla Intian valtamereen. Australialaistutkijat sanoivat elokuussa, että kone on todennäköisesti ohjattu mereen.

Tutkijat selvittävät myös, ovatko Mosambikista, Etelä-Afrikasta sekä Mauritiukseen kuuluvalta Rodriguesin saarelta löydetyt lentokoneen osat peräisin Malaysia Airlinesin koneesta. Osien on tähän mennessä sanottu kuuluvan lähes varmuudella kadonneeseen lentokoneeseen.

Mystisesti kadonnutta konetta on etsitty sen katoamisen jälkeen 120 000 neliökilometrin alueella.

Viimeksi mahdollisesti koneeseen kuuluneita osia löytyi tällä viikolla Madagaskarilta, kun lennon etsinnälle omistautunut yhdysvaltalainen lakimies Blaine Gibson löysi saarelta viisi palanutta osaa, jotka voisivat olla kadonneesta Boeing 777 -matkustajakoneesta.

Lakimies on uutistoimisto AFP:n mukaan toimittanut osat tutkittaviksi etsintöjä johtaville australialaisille viranomaisille. Hänen mukaansa löydöt viittaavat siihen, että kone on ollut liekeissä syöksyessään mereen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?