Syy romahdukseen selvisi – Hillary Clinton sairastaa keuhkokuumetta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Syy romahdukseen selvisi – Hillary Clinton sairastaa keuhkokuumetta

Presidenttiehdokas menetti tasapainonsa WTC-iskun muistojuhlassa. Lääkärit kertovat, että hän on toipumassa.

12.9.2016 0:29 | Päivitetty 12.9.2016 1:59

Yhdysvaltojen demokraattipuolueen presidenttiehdokas Hillary Clinton on sairastunut keuhkokuumeeseen. Ehdokas joutui sunnuntaina poistumaan syyskuun 11. päivän terrori-iskujen uhrien muistoksi järjestetystä seremoniasta sunnuntaina.

Lukuisat ihmiset huomasivat, että presidenttiehdokas menetti tasapainonsa, kun taustajoukot auttoivat häntä autoon. Hänen kampanjahenkilöstönsä kertoi, että Clinton kärsi tilaisuudessa myös nestehukasta ja mahdollisesti lämpöhalvauksesta.

Closeup of Hillary collapsing... pic.twitter.com/SjxLHR0UMF— Michael P. Shipley (@michaelpshipley) 11. syyskuuta 2016
  • Yllä olevalla videolla Hillary Clinton talutetaan autoon huonovointisena. Jos video ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Clinton kuljetettiin tapahtumapaikalta kotiinsa New Yorkin Chappaquaan, jossa lääkärit ottivat ehdokkaan hoitoon. Clintonin tutkineen lääkäri Lisa Bardackin mukaan ehdokas oli saanut allergisen yskän oireita ja perjantaina hänellä todettiin keuhkokuume. Tuolloin hänet määrättiin lepoon ja antibioottikuurille. Lääkäri ehdotti, että Clinton keventäisi tiukkaa kampanjointiaikatauluaan.

– Olen juuri tutkinut hänet. Hän on saanut nesteytystä ja toipuu hyvää vauhtia, Bardack kuvaili.

Clinton sai yskänkohtauksen kampanjatilaisuudessa viikko sitten Clevelandissa. Hänen terveydentilastaan kyseltiin myös sunnuntaina, kun häntä haastateltiin tyttärensä Chelsean kodin edustalla. Tuolloin Clinton kertoi voivansa erinomaisesti. Vain paria tuntia myöhemmin asian todellinen laita kuitenkin selvisi, kun horjuvaa Clintonia saatettiin autoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?