Obama vastasi Trumpin Putin-vertaukseen: ”Tuo tyyppi ei ole pätevä presidentiksi” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obama vastasi Trumpin Putin-vertaukseen: ”Tuo tyyppi ei ole pätevä presidentiksi”

Trump sanoi aiemmin tv-haastattelussa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on "paljon enemmän" johtaja kuin Obama.

Laosissa vieraillut Barack Obama totesi, ettei Trump ole hänen mielestään sopiva eikä pätevä ylipäälliköksi­

8.9.2016 17:35

Presidentti Barack Obama ja republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump ovat käyttäneet toisistaan varsin töykeää kieltä. Trump aloitti sanomalla tv-haastattelussa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on "paljon enemmän" johtaja kuin Obama.

– Heillä on erilainen järjestelmä, enkä pidä siitä järjestelmästä. Mutta siinä järjestelmässä hän on ollut johtaja, paljon enemmän kuin mitä meidän presidenttimme on ollut, Trump kehui Putinia.

Trump on aiemmin haukkunut Obamaa ”Isisin perustajaksi”. Hän on myös pitänyt esillä ajatusta, että maat muodostaisivat liiton Isisin tuhoamiseksi. Ehdotus on epäilyttänyt useita ulkopolitiikan asiantuntijoita, jotka epäilevät Venäjän tahtoa saada Syyrian sota loppumaan.

LAOSISSA vieraillut Obama vastasi todeten, että Trump ei ole sopiva eikä pätevä ylipäälliköksi.

– Minusta tuo tyyppi ei ole pätevä Yhdysvaltojen presidentiksi, ja mielipiteeni vahvistuu joka kerta, kun hän avaa suunsa, Obama totesi.

Presidentin tulee tietää mistä puhuu ja perehtyä asioihin, Obama kuittasi.

– Kun puhuu, lausuntojen tulisi heijastaa perusteltua poliittista linjaa, joka on mahdollista toteuttaa.

TRUMP JA demokraattien Hillary Clinton osallistuivat kansallista turvallisuutta ja puolustusvoimia käsittelevään tv-lähetykseen New Yorkissa. Trump antoi laajoja ja yleisluontoisia vastauksia, mutta ei kertonut tarkemmin, miten hän aikoo saada korotettua Yhdysvaltojen puolustusmenoja tai kukistettua äärijärjestö Isisin.

– En halua kertoa viholliselle, mikä suunnitelmani on, Trump selitti.

Clintonin haastatteluajasta suuri osa kului puolestaan sähköpostijupakan setvimiseen. Clinton myönsi tehneensä ulkoministerikaudellaan virheen ja pahoitteli sitä. Hän korosti kuitenkin, ettei hän ole käsitellyt salaiseksi luokiteltua tietoa väärin.

Presidentinvaaleihin on yhdeksän viikkoa, ja useimmissa kyselyissä Clinton on ehdokkaista suositumpi. Trumpilla on kuitenkin tv-kanava NBC:n kyselyn mukaan 19 prosenttiyksikön etumatka sotilaiden ja veteraaniäänestäjien keskuudessa.

Clintonin ja Trumpin ensimmäinen yhteinen tv-väittely järjestetään 26. syyskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?