Paige, 15, katosi jäljettömiin työmatkalla – valvontakamera paljasti teinitytön järkyttävän kohtalon

32-vuotias mies myönsi oikeudessa tappaneensa 15-vuotiaan Paigen Skotlannissa, kertovat brittilehdet.

Paige Doherty, 15, joutui raa’an henkirikoksen uhriksi.

5.9.2016 21:53

Osa-aikaisesti parturikampaajana työskennellyt Paige Doherty, 15, katosi 19. maaliskuuta Skotlannin Kirkintillochissa lähdettyään viikonlopputöihin kampaamoon. Tytön ruumis löydettiin pari päivää myöhemmin pusikosta.

Mies on tunnustanut oikeudessa murhanneensa Paigen pitämänsä delin liiketiloissa.

Surullisesta tapauksesta uutisoivat useat brittilehdet. Daily Mailin mukaan 32-vuotias John Leathem iski Paigea puukolla 61 kertaa. Iskuista pään, kasvojen ja kaulan alueelle kohdistui 43.

Paige oli lähipiirinsä mukaan pidetty oppilas.

Paigen viimeiset hetket tallentuivat valvontakameranauhalle. Videolta näkyy, kuinka Paige saapuu kauppaan aamulla noin kello 8.15. Hänen arvellaan kuolleen vain noin kymmenen minuuttia myöhemmin

John Leathem kertoi oikeudessa riidelleensä tytön kanssa työpaikasta, jota Paige oli tullut kysymään liikkeestä. Daily Mailin mukaan uhri oli uhannut kertoa miehen kosketelleen häntä, ellei hän saa työpaikkaa.

Valvontakameratallenteista näkyy, kuinka Leathem valmistautui hävittämään todisteet raa’asta teostaan. Hän esimerkiksi ostaa esimerkiksi antibakteerisia pyyhkeitä, roskapusseja ja valkaisuainetta. Paigen omaisia järkytti oikeudessa erityisesti video, jolla Leathem kantaa tytön ruumiin jätesäkissä autonsa tavaratilaan.

Raa’asta veriteosta epäilty John Leathem on lehtitietojen mukaan naimisissa ja kahden lapsen isä.

Naimisissa oleva kahden lapsen isä jatkoi työpäiväänsä asiakkaiden parissa veritekonsa jälkeen. The Telegraphin mukaan tuomari Lady Rae sanoi Leathemille, että tämä on tunnustanut raakalaismaisen ja hurjan hyökkäyksen, joka on kohdistunut lapseen.

Miehen uskotaan piilotelleen Paigen ruumista kotinsa yhteydessä sijaitsevassa vajassa ja käyneen viikonloppuna retkellä perheensä kanssa. Daily Mailin mukaan hän on kuljettanut tytön ruumiin autollaan metsäiselle alueelle maanantaina kaksi päivää veriteon jälkeen töihin mennessään.

PAIGEN PERHE on kuvaillut lehdistölle, etteivät he tule pääsemään yli traagisesta tapauksesta. Telegraphin mukaan äiti Pamela Munro on kertonut oikeudessa heränneensä toistuvasti painajaisuniin, joissa hän kuulee tyttärensä huutavan, eikä hän voi tehdä mitään auttaakseen tätä.

Miehen asianajajan mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun kaksikko riiteli työpaikasta miehen omistamassa delissä.

Äiti on aloittanut viime kuussa tyttärensä muistoksi hyväntekeväisyystyön, jonka tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille itsepuolustuskursseja.

Leathemilla on lehden mukaan edessään elinkautinen vankeusrangaistus, kun hän palaa oikeuteen kuulemaan rangaistuksensa ensi kuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?