CNN: Vuonna 1989 siepatun Jacobin, 11, jäänteet löydetty – ratkeaako mysteeri viimein? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

CNN: Vuonna 1989 siepatun Jacobin, 11, jäänteet löydetty – ratkeaako mysteeri viimein?

Aseella uhannut mies sieppasi Jacob Wetterlingin syrjäisellä metsätiellä Minnesotassa 27 vuotta sitten.

Jacob Wetterling oli kotoisin St. Josephista, Minnesotasta.­

4.9.2016 4:25

Vuonna 1989 Yhdysvalloissa siepatun 11-vuotiaan pojan jäänteet on löydetty, uutisoi CNN verkkosivuillaan.

Minnesotasta kotoisin ollut Jacob Wetterling siepattiin syrjäiseltä tieltä 27 vuotta sitten. Koko maata järkyttänyt tapaus johti aikoinaan lakiin, joka velvoittaa osavaltioita pitämään rekistereitä seksuaalirikollisista.

Pojan äiti kertoi jäänteiden löytymisestä KARE-televisiokanavalle, ja Stearnsin piirikunnan sheriffi vahvisti asian lauantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

– Ramseyn piirikunnan kuolemansyyntutkija ja oikeushammaslääkäri vahvistivat aiemmin tänään jäänteiden kuuluvan Wetterlingille, siinä todettiin.

– Voin vahvistaa ainoastaan sen, että Jacob on löydetty ja sydämemme ovat särkyneet. En vastaa median pyyntöihin vielä, koska minulla ei ole sanoja, äiti Patty Wetterling kommentoi KARE:lle.

Tiedotteessa ei kerrottu, onko tapauksessa nostettu syytteitä. Nimettömien lähteiden mukaan Jacobin katoamiseen liitetty epäilty johti liittovaltion poliisin FBI:n jäänteiden luo ja niille tehdään parhaillaan DNA-tutkimuksia.

– Tänään jatkamme rakkauden ja tuen tarjoamista, kun Wetterlingin perhe tuo vihdoin poikansa kotiin ja lepoon, Minnesotan kuvernööri Mark Dayton sanoi.

– Suremme syvästi. Emme halunneet Jacobin tarinan päättyvän tällä tavalla, Jacob Wetterling Resource Center -säätiö totesi lauantaina.

The remains of Jacob Wetterling, a Minnesota boy abducted 27 years ago, have been found, sheriff's office says. https://t.co/pHfDZhXyZN— CNN Breaking News (@cnnbrk) September 3, 2016

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Jacob katosi illan pimeydessä 22. lokakuuta 1989. Hän oli tulossa kotiin veljensä ja kaverinsa kanssa, kun asemies lähestyi poikia.

Mies kysyi pojilta ikää, nappasi Jacobin ja käski muita juoksemaan metsään tai hän ampuu. Sen jälkeen pojasta ei ole löydetty jälkeäkään eikä pidätyksiä ole tehty.

Sieppauksen jälkeen viranomaiset saivat kymmeniätuhansia vihjeitä kansalaisilta, mutta ne eivät johtaneet läpimurtoon.

Jacob olisi täyttänyt 38 vuotta tämän vuoden helmikuussa.

– Jacob oli hauska, aktiivinen, urheilullinen, ystävällinen 11-vuotias poika, joka rakasti maapähkinävoita ja amerikkalaista jalkapalloa. Hänet tunnettiin parhaiten oikeudenmukaisuudesta, hänen äitinsä kirjoitti vuonna 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?