Putin kommentoi sähköpostikohua – Clintonin kampanja syytti vehkeilystä Trumpin kanssa

Presidentti Vladimir Putin kiisti uutistoimisto Bloombergin haastattelusta Venäjän valtion olleen kiusallisen sähköpostipaljastuksen takana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiisti maansa olleen demokraattipuolueen sähköpostien hakkeroinnin takana.

2.9.2016 23:41

Yhdysvaltain demokraattipuolueen presidenttiehdokkaan valinnan alla julkisuuteen päätyneet tuhannet sähköpostit sisälsivät kiusallista tietoa puolueen johdon välisestä viestittelystä ja johtivat lopulta puolueen puheenjohtajan Debbie Wasserman Schultzin eroamiseen tehtävästään. Demokraattien mukaan amerikkalaiset asiantuntijat ovat todenneet venäläisten hakkerien hankkineen viestit, jotka vuotosivusto Wikileaks julkaisi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kiisti torstaina uutistoimisto Bloombergille antamassaan haastattelussa, että Venäjällä olisi mitään tekemistä hakkeroinnin kanssa.

– Onko sillä edes merkitystä että kuka nämä tiedot hakkeroi, Putin totesi haastattelussa.

– Tärkeintä on, että tieto päätyi julkisuuteen, hän lisäsi.

Hillary Clintonin kampanja on syyttänyt venäläisiä sähköpostivuodosta.

Putinin mukaan syyllisen etsinnällä ei pidä siirtää huomiota itse asiasta eli viestien sisällöstä.

– Mutta haluan vielä sanoa, että en tiedä asiasta mitään eikä Venäjä ole valtion tasolla koskaan tehnyt tällaista, Putin sanoi.

Perjantaina demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin kampanjasta vastattiin Putinin puheisiin syyttämällä tätä Yhdysvaltojen presidenttikisaan sotkeutumisesta. Clintonin tiedottaja Jesse Lehrich muistutti Bloombergin mukaan, että asiantuntijat ovat jo selvittäneet Venäjän olleen hakkeroinnin takana.

Trump kannusti venäläishakkereita etsimään Clintonin kadonneet sähköpostit.

Clintonin joukot myös pyrkivät yhdistämään hakkeroinnin republikaaniehdokas Donald Trumpiin, joka on puheissaan ylistänyt Putinia ja jopa kannustanut venäläisiä hakkeroimaan Clintonin kadonneiksi väitettyjä sähköpostiviestejä.

– Ei ole yllättävää että Putin liittyy Trumpin seuraan tukemaan ulkovallan puuttumista Yhdysvaltain vaaleihin tavalla, jonka tarkoituksena on selvästi vahingoittaa Hillary Clintonia ja demokraatteja, Lehrich kommentoi sähköpostissaan.

– Tässä on kyse kansallisesta turvallisuudesta ja jokainen amerikkalainen ansaitsee tietää Trumpin kampanjaväen mahdollisesta vehkeilystä Kremlin kanssa, hän totesi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?