Yön uutiset: Tanskassa etsitään poliiseja ampunutta, Trumpilta kova linjapuhe... - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yön uutiset: Tanskassa etsitään poliiseja ampunutta, Trumpilta kova linjapuhe...

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.9.2016 6:17

Lue tästä yön tiivis uutispaketti.

Tanskassa Kööpenhaminan Christianiassa on ammuttu kahta poliisia. Toinen poliiseista on saanut osuman päähän ja toinen jalkaan, kertoi Tanskan poliisi Twitterissä.

Päähän osuman saanut poliisi on haavoittunut hengenvaarallisesti. Molemmat haavoittuneet poliisit vietiin välittömästi leikkaukseen.

Lue lisää täältä.

Kannabiksen käyttö hurjassa kasvussa USA:ssa

Kannabiksen käyttö on yleistynyt Yhdysvalloissa, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta. The Lancet Psychiatry -julkaisussa ilmestyneiden tulosten mukaan aikuisia kannabiksen käyttäjiä oli vuonna 2014 noin kymmenen miljoonaa enemmän kuin vuonna 2002.

Lue lisää täältä.

Vakava tieturma Tunisiassa

Tunisiassa ainakin 16 ihmistä on kuollut ja 85 loukkaantunut bussin ja kuorma-auton törmäyksessä. Kolari tapahtui eilen lähellä Kasserinea paikassa, jossa tien vieressä on markkinapaikka.

Lue lisää täältä.

Gabonin presidentinvaaleissa levottomuuksia

Gabonin lauantaisessa presidentinvaalissa saatiin viimein tulos, kun istuva presidentti Ali Bongo Ondimba julistettiin voittajaksi keskiviikkona. Oppositioehdokas Jean Ping ennätti jo sunnuntaina kertoa olevansa Gabonin seuraava presidentti. Ping virkkoi samalla odottavansa vastaehdokkaaltaan onnitteluja.

Lue lisää täältä.

Trump piti linjapuheen maahanmuutosta

Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump teki keskiviikon ja torstain välisenä yönä pitämässään puheessa selväksi maahanmuuttopoliittista linjaansa ja suunnittelemiaan toimia luvattoman maahanmuuton estämiseksi.

Aluksi Trump viittasi vierailuunsa Meksikon presidentin Enrique Peña Nieton luona. Trumpin mukaan Meksikon johtajat eivät sitä vielä tiedä, mutta he tulevat maksamaan Trumpin puheissa useasti esiintyvän rajamuurin kokonaisuudessaan.

Lue lisää täältä.

Tuoreimmat osastosta