Ilmaisku osui Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaan – ainakin 7 kuollut - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ilmaisku osui Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaan – ainakin 7 kuollut

Saudi-Arabian johtaman liittouman kerrotaan pommittaneen Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaa.

Saudi-Arabian johtama liittouma on tehnyt ilmaiskuja Jemeniin. Kuva on Sanaasta elokuun yhdeksänneltä päivältä.

15.8.2016 21:05

Saudi-Arabian johtaman liittouman ilmaisku osui maanantaina Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaan. Iskussa kuoli ainakin seitsemän ihmistä ja ainakin 13 on haavoittunut. Asiasta uutisoi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Isku tapahtui Pohjois-Jemenin Hajjan provinssissa. Asiasta kertoivat asukkaat ja paikallisviranomaiset. Reutersin mukaan Saudi-Arabian liittouma ei ole kommentoinut asiaa.

Reutersin silminnäkijä sanoi, että lääkintämiehet eivät pystyneet aluksi evakuoimaan haavoittuneita uusien pommitusten pelossa, koska sotakoneet jatkoivat lentelyä alueen yllä.

Lauantaina pommitukset osuivat Lääkärit ilman rajoja -järjestön mukaan kouluun Saadan provinssissa. Iskussa kuoli kymmenen lasta. Saudi-Arabian liittouman mukaan isku kohdistui huthi-kapinallisten harjoitustiloihin.

Saudi-Arabian johtama liittouma pyrkii palauttamaan presidentti Abdrabuh Mansour Hadin valtaan. Huthi-kapinallisilla uskotaan olevan Iranin tuki.

Muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty ja Yhdistyneiden kansakuntien tutkijat ovat syyttäneet Saudi-Arabiaa siitä, että iskut ovat osuneet toistuvasti siviilikohteisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?