Tällaisia ovat Isisin kidutusvälineet – julma kohtalo odottaa tottelemattomia naisia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tällaisia ovat Isisin kidutusvälineet – julma kohtalo odottaa tottelemattomia naisia

Syyrialaisjoukot valtasivat Isisin uskonnollisen poliisin päämajan Manbijin kaupungissa.

Manjibin kaupungin vallanneet syyrilaisjoukot löysivät Isisin kidutuskeskuksen, jossa on pahoinpidelty muun muassa kasvonsa paljastaneita naisia.

13.8.2016 9:39

Yhdysvaltain tukemat joukot ovat vallanneet Pohjois-Syyriassa, Manbijin kaupungissa sijaitsevan Isisin uskonnollisen poliisin päärakennuksen, kertoo Daily Mail.

Sen mukaan syyrialaisjoukot valtasivat rakennuksen tällä viikolla ja kuvasivat sisällä välineitä, joilla Isisisin uskonnollinen poliisi pahoinpiteli muun muassa naisia, joiden on nähty paljastavan kasvonsa.

Uskonnollisen poliisin kerrotaan tarkkailleen kansalaisten pukeutumista ja käyttäytymistä, ja jos nämä rikkovat sharia-lain tiukkoja sääntöjä, heidät tuodaan ”kidutuskeskukseen”.

– Osa heistä oli vastuussa tupakoitsijoiden pidättämisestä. Osa huolehti ihmisistä, jotka eivät pukeutuneet niin kuin Daesh määräsi.

Daily Mailin videolla esiintyvä taistelija kertoo heidän löytäneen uskonnollisen poliisin päämajasta välineitä, joita on käytetty kiinniotettujen kiduttamiseen.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Näissä huoneissa on tehty osa pahimmista rikkomuksista Manbijin asukkaita kohtaan. Löysimme ketjuja, joilla poliisi hakkaa ihmisiä sekä putken, jota on käytetty naisten lyömiseen.

Daily Mailin mukaan Isis piti uhrejaan vangittuna kaksi päivää, jonka jälkeen nämä siirrettiin muualle – paitsi jos vangeilla oli rahaa maksaa. Tällöin he pääsivät heti vapaaksi.

Taistelijat kertovat, että Isisin rikokset paljastuvat dokumenteista, joita terrorijärjestö on jättänyt jälkeensä. Yhdessä kerrotaan kauppiaasta ja naisesta, jotka pidätettiin koska nainen paljasti kasvonsa kauppiaan vieressä.

– Naisella oli meikkiä, jonka vuoksi hänet pidätettiin. Poliisi vaati naisen henkilöpapereita, mutta tämä kieltäytyi. Sitten myös kauppias tuotiin tänne, taistelija kertoo.

Daily Mail kertoo, että Isisiä vastaan taistelevat joukot hyökkäsivät viime perjantaina voimalla Manbijiin tavoitteenaan puhdistaa kaupunki viimeisistäkin Isis-taistelijoista.

Suurin osa näistä pakeni jo viikkoa aiemmin, mutta pieni osa jäi kaupunkiin.

Terrorijärjestön kerrotaan kuitenkin ottaneen jopa 2 000 siviiliä vangikseen ja käyttäneen näitä ihmiskilpinä vetäytymisen yhteydessä.

Videolla esitellään Isisin kidutusvälineitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?