Sarjamurhaaja ”Grim Sleeper” tuomittiin kuolemaan Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sarjamurhaaja ”Grim Sleeper” tuomittiin kuolemaan Yhdysvalloissa

Yhdeksän naisen ja yhden teinitytön murhasta sekä yhden naisen murhan yrityksestä tuomittu Lonnie David Franklin Jr on saanut kuolemantuomion.

10.8.2016 23:24

”Grim Sleeper” -sarjamurhaajaksi väitetty entinen jätteidenkerääjä on saanut kuolemantuomion, kertoo uutistoimisto Reuters.

63-vuotias Lonnie David Franklin Jr kuuli tuomionsa keskiviikkona Yhdysvalloissa Los Angelesissa.

Hänet tuomittiin kuolemaan seitsemän naisen murhaamisesta ampumalla vuosina 1985-1988. Lisäksi tuomio tuli teinitytön kuristamisesta sekä kahden muun naisen ampumisesta tai kuristamisesta rikosaallon toisessa vaiheessa vuosien 2002 ja 2007 välisenä aikana. Keväällä käydyssä oikeudenkäynnissä hänet todettiin syylliseksi myös yhteen murhan yritykseen.

Murhan yritys tapahtui vuonna 1988, kun Franklin oikeuden mukaan raiskasi uhrinsa, ampui tätä ja työnsi lopulta ulos autosta jättäen naisen kuolemaan. Nainen kuitenkin selvisi hengissä ja todisti miestä vastaan viikkoja kestäneessä oikeudenkäynnissä viime keväänä.

Syyttäjien mukaan Franklin väijyi uhrejaan – pääosin prostituoituja ja huumeriippuvaisia – pimeillä kujilla eteläisessä Los Angelesissa. Naisten alastomat tai osittain puetut ruumiit löytyivät sivukujilta ja roska-astioista.

Franklin pidätettiin heinäkuussa 2010, ja syytteet häntä vastaan luettiin maaliskuussa 2011. Hänen asianajajansa pyrki oikeudenkäynnissä kyseenalaistamaan esitetyt DNA-todisteet väittäen, että murhasarjan takana on joku toinen mies.

Tekijää kutsuttiin ”Grim Sleeperiksi”, koska murhasarjojen välissä oli yli 13 vuoden tauko.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?