Saksan ulkoministeri: Trump on vaaraksi maailmalle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksan ulkoministeri: Trump on vaaraksi maailmalle

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier pitää Donald Trumpin mahdollista nousua Yhdysvaltain presidentiksi huolestuttavana.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier Washingtonissa heinäkuussa.­

10.8.2016 15:06

Useat republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin viljelemät kiistellyt kommentit osoittavat, että maailman tulisi olla huolissaan Trumpin mahdollisesta valinnasta presidentiksi, sanoi Steinmeirin tiedottaja keskiviikkona uutistoimisto Reutersin mukaan.

Trump on aiheuttanut kohuja muun muassa naisista, meksikolaisista, muslimeista ja veteraaneista antamillaan lausunnoillaan. Uusin kohu syntyi tiistaina, kun Trumpin tulkittiin kehottaneen aseenkanto-oikeuden puolustajia väkivaltaan vastaehdokastaan Hillary Clintonia vastaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on pidättäytynyt kommentoimasta Yhdysvaltojen vaaleja ja ehdokkaita. Sosiaalidemokraatteja edustavan Steinmeirin tiedottaja Saswan Cheblin mukaan ulkoministeri sen sijaan haluaa nostaa esiin Trumpin aiheuttaman uhkan.

– Hän (Steinmeier) ei todellakaan ole tässä asiassa puolueeton, koska hänen mielestään Trumpin puheita seuraavan on oltava todella huolissaan siitä, mihin tämä maailma voisi olla menossa jos hänestä tulee presidentti, Cheblin sanoi Reutersin mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?