Mies järjesti hautajaiset vihanneksesta löytämälleen kuolleelle madolle – Kaupalta uskomaton reaktio

Kurkkumuoviin puristuksiin menehtynyt William-liero osoitti maailmalle, että tavallinen maan matonenkin voi saada loisteliaat hautajaiset.

9.8.2016 21:16

Englannin Sheffieldissä asuva Wes Metcalfe osti Tesco-päivittäistavarakaupasta kurkun tehdäkseen suosikkiruokaansa kurkkuvoileipää.

Kurkkumuovin välistä hän löysikin madon. Metcalfe kirjoitti tapauksesta lauantaina Facebookiin pitkän päivityksen Tescon seinälle.

Samalla Metcalfe tuli synnyttäneeksi ilmiön. Tiistai-iltana tekstillä oli yli 85 000 tykkääjää. Kommentteja on kertynyt yli 13 000 ja jakoja yli 43 000. Tapauksesta uutisoivat muun muassa The Daily Mail, BBC, The Telegraph ja Mirror.

Metcalfe kertoi Facebook-kirjoituksessaan ajatelleensa, että viimein Tesco on keksinyt jotain yhtä nerokasta kuin Aldin ilmaiset hämähäkit banaanien yhteydessä. Helmikuussa Aldin banaaneista löytynyt myrkyllinen hämähäkki puri kaksivuotiasta poikaa. Poika joutui sairaalaan.

Metcalfe kirjoitti huutaneensa innoissaan lapset tapaamaan perheen uutta lemmikkiä.

– Päätimme nimetä hänet Williamiksi.

”En ole eläinlääkäri, mutta...”

Uusi ”lemmikki” ei kuitenkaan reagoinut oikein mihinkään, joten Metcalfe kertoi Facebookissa perheen laittaneen hänet nukkumaan.

He ajattelivat Williamin olevan vain väsynyt, mutta mato ei liikahtanutkaan vuorokauden aikana.

– Lähemmällä tarkastelulla hän näytti aika littanalta ja ajattelin, että ehkä hän on kuollut. En ole eläinlääkäri, mutta luulen, että tiukka muovikääre kurkussa on saattanut musertaa ja tappaa Williamin.

Metcalfe lopetti kirjoituksensa ilmoittamalla, että hänen kolme lastaan ovat nyt pois tolaltaan, ja madolle järjestetään hautajaiset. Kaiken lisäksi hän ei enää tykkää kurkkuvoileivistä.

– No niin Tesco, miten aiotte luikerrella pois vastuusta, päivitys päättyi.

Tesco vastasi alle tunnissa

Tesco vastasi viestiin alle tunnissa. Rob kaupan asiakaspalvelutiimistä kirjoitti Williamille ylistävän oodin.

– Me kaikki voimme oppia William-madolta. Kerääntykäämme sytyttämään kynttilän juhlistaaksemme William-madon elämää, oodissa todettiin.

Robin kirjoittamassa muistokirjoituksessa sanottiin, että William luikerteli monia kilometrejä ja antoi ihmisille monia hymynaiheita.

Tescon vastausviestin jälkeen Wes Metcalfe todella järjesti hautajaiset. Hän julkaisi Facebookissa kuvan, jossa näkyy jäätelötikuista askarreltu hautaristi, kehystetty madon kuva sekä Tescon osanottokortti.

Metcalfe kiitti Robia osanotosta. Hän kirjoitti Facebookiin, että kaikki itkivät. Hän lisäsi päivitykseen myös itse kirjoittamansa runon, jossa ylistetään Williamin elämää.

– Tesco, ole kiltti, äläkä anna tämän toistua. Älkää antako Williamien elämien päättyä turhaan. Mutta ei keskitytä syyllisten etsimiseen, Tesco on pyytänyt anteeksi ja myöntänyt häpeänsä, runossa lausuttiin.

Viimeisenä vastauksena ylistyslaulu

Tescon asiakaspalvelun Rob vastasi myös uuteen päivitykseen. Tällä kertaa hän kirjoitti Facebookiin klassisen laulun Williamin muistolle.

Rob kirjoitti olevansa varma, että hautajaisissa on livebändi, ja hän pyysi Metcalfea pyytämään, että yhtye voisi esittää hänen tekemänsä kappaleen. Sanat oli sovitettu Oasis-yhtyeen Wonderwall-kappaleeseen.

– Because maybe, you’re gonna (be) the worm that saves me. I think we’ve learned, you’re our wonder worm, kuului uuden sanoituksen kertosäe.

Williamin traaginen kohtalo ja Robin kauniit sanat tekivät Williamista ilmiön sosiaalisessa mediassa.

Monet käyttäjät ovat kirjoittaneet, että he taitavat olla rakastuneita Robiin. Osa taas on ylistänyt Robin asiakaspalvelutaitoja vaatien hänelle palkankorotusta. Tiistai-iltana Williamin muistolle oli perustettu myös oma Facebook-sivu.

Daily Mail kertoo, että tuhannet asiakkaat ovat vaatineet Williamin saaman huomion jälkeen Tescolta osanottoja heidän ostostensa mukana löytyneille ötököille. Muun muassa Angie Leroux pyysi ”pari sanaa ötökkäparalle hänen pippuripussissaan”.

– Pyydän anteeksi, en ole hyvä runojen kanssa, Rob-kollegaansa vähemmän sanavalmis Hannah vastasi Tescon asiakaspalvelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?