Texasissa tuomittu ”suomalaissankari” julkaisi itsestään outoja mainosvideoita – tähtäilee järeällä käsiaseella

Julkaistu:

Poliisin lahjonnasta 11 vuodeksi vankeuteen tuomittu Riku Melartin teki itsestään brändiä koodinimellä ”The Finnisher”.
Poliisin lahjonnasta 11 vuodeksi vankeuteen tuomittu Riku Melartin nousi hetkeksi pieneksi suomalaisjulkkikseksi Texasin Houstonissa, kun hän taltutti iäkkään naapurinsa ryöstäjän vuonna 2012.

Paikallinen amerikkalaismedia innostui sankaritarinasta, joissa urhea suomalaismies ryntäsi aamuvarhaisella pelkissä kalsareissaan ottamaan kiinni 89-vuotiaan naapurinsa pihaan tulleen ryöstäjän.

Aseita harrastava Melartin ampui tapauksen yhteydessä myös varoituslaukauksen pistoolillaan. Melartin sai ryöstäjän taltutettua ja piti nuorta miestä kiinni aina poliisin tuloon asti.

Tapauksen jälkeen Melartinia ylistettiin Texasin sosiaalisessa mediassa ja häntä verrattiin niin Ramboon, Supermieheen kuin Chuck Norrisiinkin.

Melartin itse otti tilanteesta kaiken hyödyn irti ja hän kehitti itselleen uuden nimen ”The Finnisher”. Lempinimen kaksi n-kirjainta viittaavat suomalaiseen, mutta yhdellä n-kirjaimella kirjoitettuna sana voi tarkoittaa esimerkiksi showpainin ”lopetusliikettä” tai ylipäätään jonkin asian ”viimeistelijää”.

Melartin esiintyi tämän jälkeen useilla mainosvideoilla, joissa hän poseerasi agenttileffoihin sopivan musiikin säestämänä pistoolinsa kanssa tähtäillen kuin James Bondin suomalaisversio. Mainosvideoilla Melartin houkutteli asiakkaita työpaikalleen John Keating Chevrolet -automyymälään.Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.

– Jos naapurustossani on paha mies, niin vakuutan, että ei ole minun vahtivuorollani. Jos neito on ahdingossa, niin ei ole minun vahtivuorollani. Jos on huonoja autokauppoja, niin ei ole minun valvonnassani. Tule käymään luonani John Keating Chevroletissa, niin minä valvon etujasi, Melartin julisti yhdellä mainosvideollaan käyttäen itsestään etunimeä Rik.Jos video ei näy laittellasi, voit katsoa sen tästä.

– Minulla on vaimo ja koira. Minulla on myös .50-kaliberin Desert Eagle ja minulla on autoliike. Sen nimi on John Keating Chevrolet Crosbyssä, Texasissa. Mutta minulla ei ole sinua. Tule tapaamaan minua, Melartin kehotti potentiaalisia asiakkaitaan toisella videolla.

Melartinin kerrotaan omistaneen John Keating Chevrolet -autoliikkeen yhdessä vaimonsa kanssa, mutta seksuaalirikosepäilyjen paljastuttua hän on väittänyt olleensa liikkeessä lähinnä vain mainoskasvon roolissa.

Melartinia epäillään kahden alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä Texasin Houstonissa laajassa rikosjutussa, jossa on yhteensä kahdeksan syytettä. Vaikka epäillyt rikokset tapahtuivat jo 2012-2013, varsinainen oikeuden pääkäsittely tapauksista on vielä käymättä Texasissa Harrisin piirikunnassa.

Melartinin maine alkoi romuttua varsin nopeasti sen jälkeen, kun jopa poliisi oli antanut hänelle julkisia kehuja ryöstäjän kiinniotosta 2012.

– En tiedä olisimmeko pystyneet tekemään tätä pidätystä ilman kansalaisen puuttumista asiaan, Bellairen apulaispoliisipäällikkö Byron Holloway sanoi ryöstäjäpidätyksestä vuonna 2012 KHOU11-uutiskanavalle.

Melartinin rohkeus ja suoraselkäisyys herätti vielä tuolloin ihailua myös useissa Houstonin asukkaissa.

– Jos voisin olla päivän ajan kuningas, niin antaisin tälle miehelle mitalin, kaupungin avaimet ja paraatin. Me tarvitsemme tällaista rohkeutta, ihasteli eräs kirjoittaja Chron.com-sivustolla Melartinin toimia ryöstäjän pidätyksessä.

Seksuaalirikosepäilyjen paljastuttua esimerkiksi Patch.com- ja Adrants.com-sivustot ovat kirjoittaneet, että ”The Finnisherin” tarina näyttää olevan nyt ”finished” eli lopussa.

Asiasta kertoo myös Automotive News:Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä.