Syyrian oppositio sanoo kapinallisten murtaneen Aleppon saarron - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Syyrian oppositio sanoo kapinallisten murtaneen Aleppon saarron

Syyriassa oppositioryhmittymä kertoo kapinallistaistelijoiden murtaneen hallituksen joukkojen saartorenkaan Aleppossa.

Kapinallistaistelijat liikkuivat tankilla Aleppossa lauantaina.­

6.8.2016 20:09

Syyriassa oppositioryhmittymä kertoo kapinallistaistelijoiden murtaneen hallituksen joukkojen saartorenkaan Aleppossa. Opposition edustaja sanoi Twitterissä, että kapinalliset ovat lisäksi avanneet kulkutien alueelle lounaasta.

Syyrian valtiollinen televisio on kuitenkin ilmoittanut, että armeija on saanut takaisin haltuunsa useita avainkohteita.

Hallituksen joukot ovat piirittäneet kaupungin itäosan kapinallisalueita viikkoja ja saarroksissa on ollut arviolta 250000 ihmistä.

Viime päivinä Aleppossa on käyty kiivaita taisteluja.

Syyrian tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights kertoo, että taisteluissa on kuollut viikon sisään yli 700 ihmistä. Kuolleiden joukossa on sekä kapinallistaistelijoita että hallituksen joukkoja. Lisäksi ainakin 130 siviiliä on saanut surmansa viimeisimmissä taisteluissa.

Isis menettämässä tärkeän kaupungin

Maan tilannetta tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights kertoi myös, että äärijärjestö Isis näyttää menettäneen tärkeän kaupungin. Tarkkailijan mukaan arabi- ja kurditaistelijat saivat lauantaina haltuunsa noin 90 prosenttia Manbijin kaupungista.

Manbij sijaitsee Aleppon koillispuolella Isisin käyttämän huoltoreitin varrella. Isis on kuljettanut tarpeistoaan Turkin rajalta Raqqan kaupunkiin Manbijin kautta.

Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan Manbijissa tehdään etsintöjä viimeisten jihadistien löytämiseksi. Arabi- ja kurdijoukot piirittivät kaupungin ensimmäistä kertaa kesäkuun alussa. Jihadistien vastahyökkäykset itsemurhaiskuineen ja autopommeineen ovat hidastaneet Yhdysvaltain tukemien joukkojen etenemistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?