Hätkähdyttävä väite Trumpista ja ydinaseista leviää – presidenttiehdokas kiistää jyrkästi

Julkaistu:

– Eräässä vaiheessa hän kysyi kolmesti, että jos meillä on niitä, miksemme voi käyttää niitä, MSNBC-kanavan toimittaja ja juontaja Joe Scarborough kertoi.
Kansainvälisessä mediassa on nyt noussut kohu väitteistä, joiden mukaan Yhdysvaltojen presidentiksi republikaanisen puolueen ehdokkaana pyrkivä liikemies Donald Trump kyseli varsin kevyesti mahdollisuuksista käyttää ydinaseita.

MSNBC-kanavan toimittaja ja juontaja Joe Scarborough kertoi keskiviikkona kuulleensa nimettömältä ulkopolitiikan asiantuntijalta, että Trump olisi toistuvasti kysellyt syytä sille, miksei ydinaseita voisi käyttää. Toimittaja kertoi tapahtuneesta keskiviikkona Morning Joe -ohjelmassaan.

– Kuukausia sitten kansainvälisen tason asiantuntija ulkopolitiikassa meni neuvomaan Donald Trumpia. Kolme kertaa Trump kysyi ydinaseiden käytöstä. Eräässä vaiheessa hän kysyi kolmesti, että jos meillä on niitä, miksemme voi käyttää niitä, Scarborough kertoi.

The Independentin mukaan Trumpin edustaja on kiistänyt juontajan väitteet käydystä keskustelusta. Edustajan mukaan kertomuksessa ei ole perää.

Ohjelmassa oli mukana CIA:n ja NSA:n entinen johtaja Michael Hayden, jolta juontaja kysyi, kuinka nopeasti ydinaseet kyettäisiin presidentin käskystä laukaisemaan.

– Se riippuu tilanteesta, mutta järjestelmä on suunniteltu nopeutta ja päättäväisyyttä ajatellen. Sitä ei ole suunniteltu väittelyyn asiasta, Hayden vastasi.

Hayden kertoi, ettei itse äänestäisi Trumpia, sillä hän pitää ehdokasta liian arvaamattomana presidentiksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt