Pudonneen kuumailmapallon lentäjällä vankilatausta – useita tuomioita rattijuopumuksesta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pudonneen kuumailmapallon lentäjällä vankilatausta – useita tuomioita rattijuopumuksesta

Viime viikonloppuna Texasissa tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli 16 ihmistä.

Ilmakuva turmapaikalta Maxwellista.­

2.8.2016 0:12

Viime lauantaina Texasissa pudonneen kuumailmapallon lentäjällä oli vankilatausta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Missourin St. Louisin piirikunnan asiakirjoista selviää, että miehellä oli useita tuomioita rattijuopumuksesta ja vuodelta 1990 ainakin yksi huumeisiin liittyvä syyte.

Alfred "Skip" Nichols oli Heart of Texas Hot Air Balloon Rides -nimisen yrityksen päälentäjä ja omistaja. Hän kuoli 15 muun ihmisen tavoin onnettomuudessa, joka tapahtui 50 kilometrin päässä osavaltion pääkaupungista Austinista.

Viranomaiset eivät ole vielä julkaisseet löytöjään onnettomuuden syihin liittyvästä tutkinnasta. Silminnäkijähavaintojen mukaan kuumailmapallo törmäsi korkeajännitelinjaan ja syttyi tuleen, ennen kuin se syöksyi maahan Lockhartin lähellä olevalle pellolle.

Nichols myönsi syyllistyneensä rattijuopumukseen ainakin kolme kertaa vuosien 1990 ja 2010 välisenä aikana, samoin lukuisiin muihin ajoneuvorikoksiin.

Vuonna 2000 mies myönsi syyllistyneensä huumeisiin liittyvään rikokseen ja joutui vankilaan. Vuoden 2010 rattijuopumustuomion jälkeen hänet tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen, ja hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen tammikuussa 2012.

Yritys esitti Facebook-sivuillaan surunvalittelut onnettomuuden uhrien omaisille.

– Yksinkertaisesti ei löydy sanoja kuvaamaan syvää suruamme tästä tapahtumasta, joka vei niin monta rakastamme, siinä todettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?