Isisin propagandalehti julkaisi tarinan "suomalaisnaisen" radikalisoitumisesta

Isisin propagandakoneistoon kuuluvassa Dabiq-lehdessä on julkaistu kirjoitus, jossa suomalaiseksi naiseksi väitetty kertoja kuvaa radikalisoitumistaan ja muuttoaan Isisin hallitsemalle alueelle.

Kuvakaappaus Isisin Dabiq-lehdessä, jossa on julkaistu väitetyn ”suomalaisnaisen” kirjoittama kirjoitus hänen radikalisoitumisestaan.

31.7.2016 20:46

Kirjoituksessa kehotetaan hyökkäämään "ristiretkeläisiä" vastaan. Linkki tekstiin leviää muun muassa viestipalvelu Twitterissä.

Kirjoitus on aikakauslehteä muistuttavan Dabiqin "naisille"-osastolla. Kirjoittajaksi on merkitty Umm Khalid al-Finlandiyyah, joka käännettynä tarkoittaa suomalaista Khalidin äitiä.

The Huffington Post -lehden mukaan propagandalehden kirjoittajat ovat yleensä nimettömiä. Kirjoittajan kansallisuudesta, sukupuolesta tai tarinan todenperäisyydestä ei kuitenkaan ole varmuutta.

Kirjoittaja kertoo vanhempiensa olevan kristittyjä ja käyneensä itse rippikoulun. Hän myös kertoo asuneensa Helsingissä. Tekstin yhteydessä on muun muassa kuva Temppeliaukion kirkosta.

Kirjoituksen mukaan naisen aviomies pidätettiin terrorismista epäiltynä. Miehen vapauduttua perhe muutti Isisin hallitsemalle alueelle.

Huffington Postin mukaan Dabiq on herättänyt useaan otteeseen paheksuntaa. Etenkin sen seksiorjuutta kannattavat ja lapsisotilaita kuvaavat jutut on tuomittu voimakkaasti.

Lehden tehtävänä on osittain Isisin tekemien iskujen ylistäminen. Samalla se on keino värvätä uusi ihmisiä äärijärjestön riveihin. Propagandalehteä on julkaistu useita numeroita vuodesta 2014 lähtien.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?