Poliisi ja panttivankeja ottaneet mielenosoittajat ottaneet yhteen Armeniassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ja panttivankeja ottaneet mielenosoittajat ottaneet yhteen Armeniassa

Armeniassa poliisi ja panttivankeja ottaneet mielenosoittajat ovat ampuneet toisiaan kohti, kertoo uutiskanava al-Jazeera.

30.7.2016 15:44

Oppositiota tukeva aseistautunut ryhmä on pitänyt jo lähes kaksi viikkoa panttivankeja poliisirakennuksessa pääkaupunki Jerevanissa. Levottomuuksissa on haavoittunut useita, al-Jazeera kertoo.

BBC:n mukaan noin 100 ihmistä olisi otettu kiinni mielenosoitusten yhteydessä.

Yhdysvaltain suurlähetystö Armeniassa on sanonut olevansa huolissaan panttivankitilanteesta ja panttivankeina olevien oloista.

Oppositiojohtaja haastanut hallitusta jo pitkään

Protestoijat tukevat kesäkuussa vangittua oppositiojohtajaa Zhirair Sefilyania.

Hallituksen kovana kriitikkona tunnettu Sefilyan on pienen oppositioryhmän johtaja. Hänet ja hänen tukijoitaan pidätettiin kesäkuussa syytettyinä muun muassa hallitusrakennusten valtauksen suunnittelusta.

Sefilyan on saanut jo aiemmin vankeustuomion vallankaappausyrityksen suunnittelusta. Hänet pidätettiin vuonna 2006, kun hänen väitettiin kaavailleen hallituksen väkivaltaista syrjäyttämistä. Silloin Sefilyan tuomittiin 1,5 vuodeksi vankilaan, josta hän vapautui vuonna 2008.

Sefilyan on kritisoinut Armenian hallitusta esimerkiksi sen otteista Vuoristo-Karabahin konfliktissa. Armenian ja Azerbaidzhanin väliset jännitteet Vuoristo-Karabahista ovat kestäneet vuosikymmeniä.

Keväällä alueella puhkesi väkivaltaisuuksia, joissa sai surmansa yli sata ihmistä. Tulitauko saatiin solmittua, mutta osapuolet ovat syyttäneet toisiaan sen rikkomisesta.

Vuoristo-Karabah sijaitsee Azerbaidzhanin sisällä. Armenialaisenemmistöinen alue on julistautunut itsenäiseksi, mutta itsenäisyyttä ei ole tunnustettu kansainvälisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?