Nyt se on virallista: Hillary Clinton on demokraattien presidenttiehdokas

Clinton on ensimmäinen pääpuolueiden naisehdokas Yhdysvaltain presidentinvaaleissa.

Hillary Clinton on ensimmäinen naispuolinen pääpuolueiden presidenttiehdokas Yhdysvalloissa.

27.7.2016 2:06

Yhdysvalloissa Hillary Clinton on tehnyt historiaa, kun demokraattipuolue nimitti hänet presidenttiehdokkaakseen puoluekokouksessa Philadelphiassa.

Clintonin ehdokkuus varmistui kokouksessa pidetyssä ääntenluvussa, jossa osavaltiot vahvistavat esivaalituloksensa. Hän on on ensimmäinen nainen pääpuolueen presidenttiehdokkaana Yhdysvaltojen historiassa.

– Historiaa, Clintonin viralliselta Twitter-tililtä twiitattiin, kun ehdokkuusraja ylittyi.

CLINTON päihitti esivaalitaistossa vastaehdokkaansa Bernie Sandersin. Puoluekokouksessa kuultiin yhä muutamia soraääniä Sandersin kannattajilta, mutta tunnelma oli silti yhtenäisempi kuin avauspäivänä eilen.

Sanders on jatkanut kannattajiensa taivuttelua Clintonin taakse.

– Meidän on voitettava Donald Trump ja valittava Hillary Clinton, tai tulemme katumaan sitä loppuikämme. On helppoa buuata, mutta vaikeampaa katsoa silmiin lapsiaan, jotka joutuisivat kokemaan Trumpin presidenttiyden, Sanders sanoi.

TOISEN kokouspäivän odotetuin puhuja on Hillary Clintonin mies, ex-presidentti Bill Clinton. Häntä odotetaan kokouslavalle lähitunteina.

CNN:n mukaan Bill Clintonin puhe tulee keskittymään Hillary Clintoniin enemmän ihmisenä kuin poliitikkona.

– Tämä puhe on Bill Clintonille erittäin henkilökohtainen, koska kukaan ei tunne Hillarya häntä paremmin, ja koska hän myös uskoo, että ihmisten pitäisi oppia tuntemaan Hillary kuten hän tuntee, Clintonin avustaja kertoi uutiskanavalle.

Clintonit ovat olleet naimisissa vuodesta 1975 ja heillä on yksi tytär, Chelsea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?